Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Giovanni en Brandon scoren 3 uit 7 op het NK

Zaterdag hebben Giovanni Koolhoven (H-groep, kinderen t/m 7 jaar) en Brandon Haasbroek (F-groep, kinderen van 9 jaar) meegedaan aan het NK. Voor de laatste keer werd deze pupillendag in Roosendaal georganiseerd, wat ze overigens uitstekend voor elkaar hadden.

Helaas voor de Zeeuwse deelnemers die in de toekomst aan het NK mogen deelnemen, zal er moeten worden afgereisd naar Meppel. (Groningen en Friesland zijn hier overigens wel blij mee).

Brandon speelde mee in de F-groep en wist 3 punten (één bye) bij elkaar te spelen. Op zich speelde hij best aardig, maar net zoals de laatste weken op de schaakklub, speelt hij vanuit de opening teveel met dezelfde stukken en vergeet hij stukken die aangevallen staan op een goede manier te verdedigen. Waar hij op de jeugdavond nog extra kansen krijgt om materiaal terug te winnen of zijn tegenstander mat te zetten, lukt dit op een NK gewoonweg niet. De adviserende worden van de jeugdleider werden weggewoven met “ik heb deze stukken niet nodig voor mijn aanval” tja daar sta ik dan met mijn 38 jaar schaakervaring. We zullen er hard werken om dit uit het systeem van Brandon te halen, want dan zal hij de komende toernooien zeker weer in de prijzen gaan vallen.

Leuk voor Brandon was dat de F-groep op bijna alle borden op live-borden speelden. We zullen zijn partijen spoedig gaan bekijken en vergelijken met de partijen van de “top-spelers”.

             Brandon NK          27678088491 17088794f6 z

Brandon en Giovanni in Actie op het NK

Giovanni speelde mee in de H-groep en speelde 5 prima partijen; waarvan hij er 3 won en de 2 andere partijen helaas met een nederlaag moest bekopen. In de overige 2 partijen, die hij verloor, werd het niet rokeren hard afgestraft en in de andere partij vergat hij simpel een pionnentje te verdedigen, waardoor zijn tegenstander deze kon slaan met een dubbele aanval op Koning er Toren.

In ieder geval hebben beide spelers een hele leuke en vooral leerzame dag gehad.

IMG 20160618 WA0003

Geen gewonnen beker of titel, maar wel een mooie medaiile gekregen.

Behalve Giovanni en Brandon speelden er nog 2 Zeeuwen mee. Mare Morote (F-groep, Landau/de Vesting) speelde een prima toernooi, maar liet zich in de laatste ronde in gewonnen stelling vreselijk beetnemen, waardoor ze niet met een beker naar huis ging, maar met een heleboel tranen in haar ogen.

In de G-groep speelde Joris de Sutter (van SVWZV) mee. Joris kwam duidelijk toernooi ervaring tekort om zijn tegenstanders te kunnen verslaan en haalde jammer genoeg 0 punten.

          27141854723 13219470cd z                 27652154952 d60f79db5d z

            Joris: helaas nul punten maar veel ervaring opgedaan                             Mare: bezig aan een goed toernooi; tot de laatste ronde ....

De volledige uitslagen, foto's en partijen zijn te zien op de site van de organisatie:   NationalePupillendag 2016

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: