Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Vincent gooit de kampioensaspiraties van zus Laura aan diggelen

Hieronder volgt het verslag van de 25e en 26e ronde van de jeugdcompetitie.

In de A-groep was ronde 25 niet erg interessant omdat Xander (1) en Laura (2) beiden kampioenskandidaten afwezig waren. Wel zaten er weer interessante partijen bij. Voorafgaande aan deze ronde hadden de kinderen in de lesgroep van Martin les gekregen hoe ze een verzwakte rokadestelling, waarbij de pion van g7 op f6 heeft moeten slaan, onder vuur kunnen nemen.

lesdiagram

En warempel kwam de net behandelde stelling in twee van de vier gespeelde partijen voor. Het meekijken met voorbeeldpartijen blijkt toch makkelijker dan het zelf uitvoeren van een geslaagde aanval. Het oefenen met deze stelling stond namelijk een week later op het lesprogramma.

Voor de kinderen in ieder geval weer een wake-up call dat we niet voor niets en absoluut geen nutteloze lessen aan het geven zijn.

Ronde 26 was een waar spektakel stuk, waarin met nog drie te spellen ronden, de beslissing lijkt te zijn gevallen. Xander kreeg in zijn partij tegen Sjoerd een dame cadeau en behaalde daarmee een gemakkelijke overwinning. Bij Laura tegen Vincent was het een heel ander verhaal. Het was een spannende schaakpartij waarbij Vincent de wankele koning van Laura onder vuur nam met zijn dame en 2 torens. De verdedigende torens en dame van Laura bleken machteloos en Vincent maakte de partij op een mooie manier uit. Een hele grote domper voor Laura die graag als eerste meisje de A-groep op haar naam had geschreven.

Zofyra blijft ook haar partijen winnen en vandaag was het Daniël die met een nederlaag naar huis werd gestuurd. Met nog twee zware partijen voor de boeg (tegen Laura en Vincent) moet ze nog even aan de bak om haar podiumplaats veilig te stellen. Ook Vincent heeft nog altijd uitzicht op een top drie notering. Hij zal dan in ieder geval van Zofyra moeten winnen.

De stand van de A-groep   

In de B-groep gaat het helemaal mis met Owen. De trotse koploper van het eerste uur (11 uit 11 aan de begin van de competitie) is ondertussen naar de 3e plaats afgezakt. Nadat twee weken geleden de topper tegen Brandon verloren ging, was het vanavond Manuel die Owen wist te verslaan. Met deze overwinning heeft Manuel de 2e plaats stevig in handen.

Brandon speelde tegen Roan en had het niet gemakkelijk. Totdat Roan plots zijn dame cadeau deed. Daarmee was de partij gelijk afgelopen en gaat Brandon op de titel in de B-groep af.

In de C-groep weet Giovanni weer wat winnen is. Na nederlagen tegen B-spelers: Brandon, Stijn en Manuel in de voorgaande weken, bleek hij duidelijk een maat te groot voor C-speler Mathys van Steijn. De afwezige Pacey is op de 2e plaats blijven staan. En sunny staat knap op de derde plaats.

De stand van de B- en C-groep 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: