Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

jeugdverslag vanaf de meivakantie

De afgelopen weken (vanaf de meivakantie) heeft de jeugd niet stilgezeten; maar is er een hoop gebeurd. Hieronder een verslag van de afgelopen weken.

In de meivakantie heeft de jeugd de laatste ronden van het vakantieschaak kampioenschap gespeeld en daarna 2 spannende competitieronden afgewerkt.

VAKANTIESCHAAK TOERNOOI

In de A-groep stond de notenboom variant van het Slavisch op het programma. In deze opening probeert wit een koningsaanval op te zetten en zwart probeert zijn 2 vrijpionnen te verzilveren.

notenboom 1    X tegen Jason noteboom

Zofyra het beste met de Notenboom                                                Xander is één van de winnaars met zwart

Zofyra voelde zich het lekkerste in de notenboom en wist deze avond haar 3 partijen te winnen. In totaal wist wit 7 keer te winnen en zwart slechte 2 keer. Een koningsaanval gaat de jeugd dus beter af dan vrijpionnen verzilveren.

Voor de liefhebbers is hier een link naar één van de vele filmpjes over de notenboom

Xander heeft overigens het Vakantieschaak titel in de wacht gesleept. Over de 4 speelavonden had hij één punt meer dan Zofyra.

De B-groep is in de vakanties aan de slag gegaan met het 2-bordenschaak kampioenschap. Door het mooie weer en het NK, waren en niet veel spelers in de meivakantie op de club aanwezig en konden we niet veel partijen spelen. Manuel heeft de leiding in het klassement van Scott Mulder overgenomen. We gaan één dezer weken een beslissingsmatch tussen beide kemphanen spelen om de terechte winnaar boven water te krijgen.

Eindstand A-groep vakantieschaak toernooi

Tussenstand B-groep vakantieschaak toernooi

JEUGDCOMPETITIE

De A-groep is in ronde 23 door Zofyra weer helemaal spannend gemaakt. Ze hield Xander in een lopereindspel op remise; terwijl Laura Jason versloeg. Vorige week (ronde 24) won Xander van Vincent en wist Laura van Daniël Lammers te winnen. Momenteel staat Xander slechts 24 puntjes voor op Laura, dus een misstap zou ten koste gaan van de eerste plaats.

Z tegen X     L tege J

Zofyra houdt Xander op remise                                                                 Laura wint van Jason en heeft de eerste plaats in zicht

In de B-groep heeft Brandon Haasbroek uitstekende zaken gedaan met overwinningen op Giovanni en Owen. Wel moet worden gezegd dat de punten voor Brandon waren, maar in beide partijen stond hij veel materiaal achter. Mattrucjes redde echter zijn partijen. De jeugdleiders zijn druk bezig om de slordigheden in de partijen van Brandon weg te poetsen.

 

Gio tegen Brandon   

Brandon wint uiteindelijk, in een spannende partij, van Giovanni

Owen staat momenteel op de 2e plaats en zal eerder naar beneden moeten kijken dan naar boven. Brandon heeft een groot gat geslagen, terwijl Manuel (3e) Owen al heel dicht is genaderd. Owen en Giovanni speelden vrijdag een spannend en interessant potje schaak, die door Manuel werd gewonnen. Ook deze partij was niet vlekkeloos; want beide spelers vergaten om te rokeren. Hierdoor had Giovanni Manuel in 3 zetten mat kunnen zetten.

In de C-groep staat Giovanni nog altijd riant aan de leiding. Maar is het allemaal nog niet gespeeld. Pacey staat op de tweede plaats gevolgd door Mathys , Mert en Kathinka.

Met nog 4 competitieronden te spelen is nog van alles mogelijk in de jeugdcompetities.

Stand van de A-groep

Stand van de BC-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: