Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

50% score voor Giovanni in Hoboken

Zondag heeft Giovanni Koolhoven in Wilrijk (België) meegespeeld aan het Hoboken jeugdschaaktoernooi. Dit sterke jeugdtoernooi is onderdeel van de Belgische Grandprix reeks en altijd sterk bezet.

Het werd zelfs een mondiaal toernooi, want er waren spelers uit Nederland, België, Bulgarije, Rusland, Moldavië en Amerika !!!. Giovanni mocht vandaag tegen een Russisch jongetje spelen; misschien in de toekomst wel de nieuwe Kasparov. (het werd overigens remise).

In 2014 wist René Tiggelman dit “jeugdtoernooi” nog op zijn naam te schrijven.

Jammer genoeg was Giovanni de enige Souburgse schaker die meedeed; maar met Fardin, Luna en Mare waren er nog meer Zeeuwen op dit toernooi afgekomen.

Het was alweer even geleden dat de jeugd aan een toernooi mee kon doen en met het komende zwemschaaktoernooi in Goes (3e Zeeuwse GrandPrix toernooi) en het NK voor FGH-jeugd op het programma een ideale dag om weer toernooi ritme op te doen.

Giovanni ging uitstekend uit de startblokken. En stond na 5 ronden met 3,5 punten op de 2e plaats, maar na de pauze ging er iets mis in het kopje. 3 gewonnen stellingen, waarin hij heel veel materiaal voorstand, werden totaal weggegeven. In één partij gaf Giovanni zelfs 2 dames cadeau aan zijn tegenstander.  Gelukkig wist hij zich in de laatste ronde te herpakken en alsnog een 50% score te noteren.

Hoboken 2016 1        hoboken 2016 2

Het was in ieder geval een leerzame dag, waarbij veel aanvallen lukten en “vergeten zaken” zoals het baas zijn van een open lijn, alle stukken ontwikkelen en rennen met vrijpionnen weer in het geheugen zitten. Ondanks dat hij niet in de hoofdprijzen is gevallen heeft hij een gezellige dag gehad en nieuwe vriendjes gemaakt die hij heeft leren kennen bij dit toernooi.

En op de terug weg in de auto rust je gewoon even uit en gebruik je je badminton rackets, die je uit hebt gekozen als prijs, als kussen.

hoboken 3

In ieder geval is Giovanni klaar voor het komende NK in Roosendaal op 18 juni.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: