Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

  • Erik Wolf trotse koploper zomercompetitie

    Na een enerverende vijfde ronde waar geen verslag van gemaakt is vindt u hieronder de stand van zaken omtrent de zesde ronde van de zomercompetitie. In de vijfde ronde wist René zijn vakantie goed te beginnen door Jos een nederlaag aan te smeren. In de zesde ronde was Jos ook niet van de partij. Doordat Erik Wolf van Kees Polderman wist te winnen is Erik nu de trotse koploper in de zomercompetitie na zes ronden.

    Uitslagen zesde ronde
    Erik Wolf-Kees Polderman 1-0
    Frans Baljeu-Alex Jonkheer 0-1
    Eric Bouman-Albert Vermue 0-1
    Raymond van de Ven-Brandon Haasbroek 0-1
    Gilbert Suurman-Melchior Snel 0-1

     

    Zomercompetitie2024 06

Na een lange reis i.v.m. werkzaamheden aan het spoor kwamen we uiteindelijk na 1,5 uur aan bij de speelzaal in Sas van Gent. Om 20.00 uur stond de wedstrijd HWP A – SKS Bop het programma. 

HWP A was enigszins verzwakt aan de wedstrijd gekomen, maar helaas konden we daar niet van profiteren. Willem was om 21.00 uur als eerste klaar, nadat hij in een gelijke stelling het remiseaanbod accepteerde van Manuel Colsen. Echter Manuel had al gezien dat bord 2 (Carl) en bord 1 (Henrik) verloren stonden en zo geschiedde ook .Carl kwam al snel in de problemen in een Evans Gambiet. Johan de Zwart speelde het Evans Gambiet netjes en kwam al snel goed te staan en na 75 minuten spelen kon Carl opgeven. Niet veel later konden de stukken bij Henrik ook in het doosje, nadat hij in 20 zetten van het bord werd geveegd door Marnix van der Zalm in een Pirc. Albert zorgde voor het enige lichtpuntje door in een mindere stelling wat rommelkansen te creëren en vervolgens ook te benutten en zo won hij van Martin Stam op bord 3. En zo konden we weer om 22.00 uur huiswaarts keren. In een sfeervolle auto, maar wel met een nederlaag op zak.

 

Gedetailleerd: 

HWP A​- SKS B

Marnix van der Zalm (2054)​-​Henrik Westerweele(1913)​1 – 0

Johan de Zwart (1910)​​-​Carl Schoor (1690)​​1 – 0

Martin Stam (1782)​​-​Albert Vermue(1655)​​0 – 1

Manuel Colsen (1558)​​-​Willem Brouwer (1639)​​ remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: