Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jos van der Kaap en René Tiggelman winnaars Schaakkroegen Middelburg

Het was een lange tijd geleden dat er in Middelburg een Schaakkroegentoernooi gespeeld werd. Een jaar of tien geleden organiseerde de Schaakvereniging Middelburg een tweetallen-twee kroegentoernooi, maar daar wordt al jaren geen vervolg meer aan gegeven. Aan de hand daarvan besloten we dat er in Middelburg ook maar weer eens gespeeld moest worden. Idee is om dan in de herfst in Middelburg te spelen en in het voorjaar in Vlissingen in de welbekende cafés.

De eerste editie van het Middelburgse kroegentoernooi werd overduidelijk een prooi voor Jos van der Kaap en René Tiggelman. Met 15,5 punt bleven de favorieten het duo Jeroen Hekhuis en Roeland Alders 1,5 punt voor. Het tweetal Robin Bosters/Albert Vermue werd derde.

Vanaf één uur ’s middag werd er gestreden om een lekkere fles bier van de Stadsbrouwer Hosternokke. Het startsein werd gegeven in café ’t Fust. De cafés De Zaak, Tympaan en De Vliegende Hollander waren de andere horeca-aangelegenheden die bezocht werden. Met slechts zes teams werd er gespeeld, maar met een hele competitie werd het toch een leuk toernooi omdat elke deelnemer dan elke tegenstander op het bord tegenkwam.

Hans Groffen was het Jan Engelen een gelegenheidsduo. Hans won bijna al zijn partijen en bijna haalden ze daarmee het brons nog binnen.  Jos en René verspeelden de minste punten en in de laatste ronde had het tweetal genoeg aan een remise. Die kwam er al snel. Roeland kon bijna niet anders dan ingaan op zetherhaling. Elke andere zet zou hebben betekend dat hij minder stond. Aangezien bij de partij René-Jeroen ook het punt gedeeld werd was de strijd gestreden en haalden Jos en René terecht de volle buit binnen.

Eindstand na 10 ronden bier:
1. Jos van der Kaap/René Tiggelman 15,5
2. Jeroen Hekhuis/Roeland Alders 14,0
3. Robin Bosters/Albert Vermue 12,0
4. Hans Groffen/Jan Engelen 11,0
5. Vincent Sleuyter/Anton Nooijen 5,5
6. Alex Jonkheer/Raymond van de Ven 2,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: