We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Henrik Westerweele nieuwe Rapid kampioen Souburg

Henrik Westerweele heeft toch wel verrassend het Rapidkampioenschap van de club op zijn naam geschreven. Hij bleef René Tiggelman een half puntje voor. De kampioen van vorig jaar (met 7 uit 7) Jeroen Hekhuis moest genoegen nemen met de derde plek.

De eerste rondes kwamen de favorieten ongeschonden door. In ronde 3 volgde dan de eerste clash. Henrik had in de opening eenvoudig Jeroen een stuk afhandig moeten maken, maar verzuimde dat te doen. Een op het oog rustige stelling bleef over, maar Jeroen schatte de witte kansen totaal verkeerd in. Binnen no-time stelde Henrik hem voor onoverkomelijke problemen. Door deze winst stond Henrik samen met René (die eenvoudig won) op 100% aan kop.

In de vierde ronde dacht René tegen Henrik een pionnetje mee te kunnen snoepen. Op zich niet verkeerd, maar hij had veel beter. Henrik wurmde zich los en leek zelfs nog winstkansen te hebben, maar met nog maar een paar seconden op de klok forceerde hij eeuwig schaak. In de laatste ronde maakten nog 4 spelers kans op een (on)gedeelde eerste plek. Want onze Ecuadoriaan Eric Wolf stond ook zomaar op 3 punten. Hij kon tegen Henrik echter geen potten breken. Jeroen bij René overigens ook niet, want na nog geen 10 zetten resteerde hem een geruïneerde stelling. Wonder boven wonder volgde de genadeklap niet en Jeroen wist zelfs nog tegenkansen te creëren. Zo ver liet Ren;e het niet komen door af te wikkelen naar een dame-eindspel met een pion meer. Dit was niet te winnen en ook na het offeren van een pion en ruil van de dames kon Jeroen het pionneneindspel eenvoudig remise houden. Bij winst was Henrik overigens ook eerste geworden, maar dan op weerstandspunten.

Eindstand:
1. Henrik Westerweele 4,5
2. René Tiggelman 4,0
3. Jeroen Hekhuis 3,5
4. Eric Wolf 3,0
5. Merijn van Broejhoven 3,0
6. Brandon Haasbroek 3,0
7. Eric Bouman 2,0
8. Alex Jonkheer 1,0
9. Frans Baljeu 1,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: