Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Robin Bosters en Albert Vermue verrassend beste doorgevers

Na twee jaar geen doorgeefkampioenschap konden de ware doorgevers afgelopen zaterdag weer aan de bak. Het werd een spannend gevecht, maar her en der was het spel ook nog wel wat roestig. Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleek dat Robin Bosters en Albert Vermue de verrassende winnaars werden van deze spannende editie. De grote favorieten Louis Nieuwenhuijse en Remco van de Braak moesten tevreden zijn met de tweede plaats. De gebroeders Van Gemert werden verrassend derde. 

IMG 20220529 WA0003

Albert Vermue en Robin Bosters met de prachtige doorgeefwisselbokaal (foto: Jean-Pierre van Gemert)

Op voorhand was het Goese duo Louis en Remco de grote titelkandidaat. Het tweetal heeft al meerdere malen het toernooi gewonnen en doordat Jeroen Hekhuis niet de mogelijkheid had om met Robin Bosters te spelen leek het er vooraf op dat de Goesenaren er vandoor zouden gaan met de hoofdprijs. Zoals gezegd zat er her en der nog wat roest en dat was ook bij Louis en Remco het geval. Het werd een zeer spannende strijd. 

Voor het ingaan van de herindeling leken de beste papieren voor René Tiggelman en Rudi de Smit. Ook dit duo is erg gevaarlijk en al menig maal schreven zij de titel op hun naam. In het tweede bedrijf kwam het ervaren tweetal toch wat conditie te kort want er kwamen nog maar amper punten binnen. 

De sleutelwedstrijd was die tussen Robin/Albert en Louis/Remco. Waar voor de herindeling nog verloren werd door Robin en Albert was het nu anders om. Robin en Albert wonnen en daarmee kwamen de Souburgers langzij. De laatste ronde wonnen Louis en Remco met 1,5-0,5 van René en Rudi en doordat Robin en Albert met 2-0 wonnen hadden onze clubgenoten een half puntje meer. Bij gelijke stand zouden ze ook gewonnen hebben, vanwege het onderlinge resultaat. Met 14 punten bleef de titel in Souburg. De Goesenaren hadden dus 13,5 punt. Rogier en Jean-Pierre van Gemert scoorden 11,5 punt. Daarmee had het Van Gemert-duo een half puntje meer dan het verslagen tweetal René en Rudi en mochten zij tevreden zijn met plaats 3. 

Eindstand na 10 ronden

Uitslag Doorgeefschaken 2022

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: