Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Joey Grochal wint 39e Open ZK snelschaken

Joey Grochal is winnaar geworden van de 39e editie van het Open Zeeuws kampioenschap snelschaken. Met 14 punten uit 15 duels werd hij overtuigend eerste. Onze eigen Robin Bosters werd met 12 punten tweede voor Jeroen Hekhuis die met 11,5 punt derde werd.

Na twee jaar online gespeeld hebben konden we dit kampioenschap eindelijk weer in ons eigen clubgebouw spelen. Met 22 deelnemers hadden we een leuke mix van mensen van binnen en buiten Zeeland en ook deed er veel jeugd mee. Dat de jeugdspelers fanatiek waren was al snel duidelijk, want de wedstrijdleider had zijn handen vol aan de vele claims. Uiteindelijk leren die gasten er ook van wat wel en niet kan.

Aan de top misten we helaas toppers zoals bijvoorbeeld Koen Leenhouts, Simon Provoost, Stefan Colijn, René Tiggelman en Hans Groffen. Dat was wel jammer, maar met Joey Grochal en onze Souburgse toppers Jeroen Hekhuis en Robin Bosters was er toch voldoende strijd om de fel begeerde titel.

Jeroen begon stroef aan het toernooi en kwam met een remise in de tweede ronde erg goed weg. Daarna was hij wel paraat tegen Joey. De opening was nog niet zo fris en Jeroen verloor daar ook een pion. Het vervolg was echter prima. Joey raakte de grip kwijt en een kwaliteit. Het eindspel was nog wel even spannend, maar Jeroen liet zijn prooi niet meer los.

Open ZK snelschaken01

Jeroen Hekhuis, die hier rokeert, wist Joey Gorchal te verrassen.

Daarmee was hij voor even de koploper. Voor even, want de ronde erna ging het mis. Uitgerekend zijn eigen clubgenoot Robin was degene die hem een nederlaag aansmeerde.

Joey maakte na de nederlaag tegen Jeroen geen fout meer. Robin stond lang gelijk, al had hij de onderlinge strijd met Joey verloren. Vaak won Robin met de hakken over de sloot. Tegen Jari Groen bijvoorbeeld. Met een toren minder wist hij in extremis nog te winnen, maar ook tegen andere spelers kwam hij goed weg. Dat kon hij dan ook niet volhouden. Guy Henckens was de eerste die Robin daarna op een nederlaag trakteerde.

Open ZK snelschaken08

Guy Henckens (voorgrond) hier in actie tegen zijn zoon Elof.

Albert Vermue was daarna ook nog een keer succesvol tegen Robin.

Joey was niet meer bij te halen. Ook niet door Jeroen. Je zou zeggen als Robin nog best wat punten verspeelt dat Jeroen wel langszij kon komen, maar ook zijn vorm lang in de koelkast. Met de nodige kunst en vliegwerk kon hij zijn derde plaats veiligstellen.

Jimmy Geboers en Jari kwamen nog heel dicht bij en Jeroen hield slechts een puntje voorsprong op de concurrenten. Jari werd met zijn goede score gedeeld vierde met Jimmy en kon tevens de 1800- prijs in ontvangst nemen. Waarschijnlijk wel voor de laatste keer, want het talent uit Goes stijgt gestaagd met zijn rating. Hij werd ook de beste jeugdspeler. Aangezien we hadden afgesproken dat de ratingprijzen en jeugdprijzen niet naar dezelfde spelers konden gaan kreeg talent Vadim van Kuijk uit Arnhem de jeugdprijs.Vadim vertelde dat hij voor de toernooiwinst was gekomen, maar de vorm van de dag liet helaas voor hem te wensen over.

Open ZK snelschaken02

Vadim van Kuijk (achtergrond) hier in actie tegen Carl Schoor.

Eindstand na 15 ronden
1. Joey Grochal 14,0
2. Robin Bosters 12,0
3. Jeroen Hekhuis 11,5
4. Jari Groen, Jimmy Geboers 10,5
6. Guy Henckens 9,5
7. Vadim van Kuijk, Willy Meulblok 9,0
9. Jose Alonso, Carl Schoor, Albert Vermue 7,5
12. Elof Henckens 7,0
13. Brandon Haasbroek, Sebastiaan van Westerop 6,5
15. Samuel Lopes 6,0
16. Mert Mustafov 5,5
17. Berk Mustafov, Raymond van de Ven 5,0
19. Elano de Jonge 4,5
20. Mathijs Vogels 4,5
21. Alex Jonkheer 3,5
22. Ruben Vermeule 3,0

Open ZK snelschaken03

Sebastiaan van Westerop (links) tegen Mert Mustafov. Boertje Berk kijkt toe.

 

Open ZK snelschaken04

Robin Bosters speelde hier tegen huisschaker Willy Meulblok.

 

Open ZK snelschaken05

Alex Jonkheer voelde zich wel jeugdig in dit gezelschap.

 

Open ZK snelschaken07

Mert en Berk in de broederstrijd tegen elkaar.

 

Open ZK snelschaken06

Een impressie van de speelzaal met de deelnemers.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: