Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Nadenken kost René snelschaaktitel

Jeroen Hekhuis heeft het snelachaakkampioenschap van de club op zijn naam geschreven. Met 12,5 punt uit 13 duels bleef hij René Tiggelman een half puntje voor.

Het toernooi was tot het einde spannend, want Jeroen en René moesten in de laatste ronde in hun onderlinge confrontatie uit gaan maken wie zich de snelste van de club mocht gaan noemen.

Onderweg na de laatste ronde had René nog alles gewonnen. Tegen Roeland Alders stond hij totaal gewonnen en liet hij de partij bijna nog verzanden in remise. De stelling was wel in evenwicht, maar door flinke problemen had Roeland te veel tijd verbruikt en was tijdsoverschrijding onvermijdelijk.

Jeroen had in de weg naar de laatste ronde een halfje gemorst. Merijn van Broekhoven wist hem dat halfje af te snoepen. Dat betekende wel dat Jeroen in de laatste ronde van René moest winnen.

De onderlinge strijd tussen Jeroen en René was een bijzondere. In een ‘niet-zo-veel-aan-de-hand’ stelling ging René nadenken. Jeroen had nog dik 3 minuten op de klok terwijl de secondes bij het klokje van René wegtikte. René dacht na alsof het een ‘gewone’ partij was en dat is natuurlijk niet handig in een snelschaakpotje. Jeroen kreeg zo de winst in zijn schoot geworpen en mag zich voor 2022 de snelschaakkampioen noemen van onze vereniging.

Eindstand na 13 ronden
1. Jeroen Hekhuis 12,5
2. René Tiggelman 12,0
3. Henrik Westerweele, Roeland Alders 10,0
5. Merijn van Broekhoven 8,0
6. Albert Vermue 7,5
7. Roel Schroevers 7,0
8. Carl Schoor 6,0
9. Alex Jonkheer, Vincent Sleuter 5,5
11. Frans Baljeu 3,0
12. Kees Polderman 2,0
13. Sylvana Snelders, Kevin Snelders 1,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: