We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Wouter van Rijn en Ard van Beek prolongeren titel

Het tweede Schaakpooltoernooi is net als de eerste editie een prooi geworden voor het duo Wouter van Rijn en Ard van Beek. Met 17 matchpunten bleef het tweetal het Souburgse duo Robin Bosters en Roeland Alders ruim voor. Derde werden Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kon de tweede editie van het Schaakpooltoernooi in de Cue Action gespeeld worden. Door de fijne samenwerking met Thijs, de eigenaar van Cue Action, kon weer een geslaagd en gezellig toernooi georganiseerd worden.

2122 Schaakpool01

René Tiggelman met zijn befaamde pooltechniek.

Vanwege het feit dat er maar zes teams deelnamen kon een halve competitie afgewerkt worden. De deelnemers moesten tegen elkaar schaken en een half uurtje poolen. De titelverdedigers deden mee en dat waren Wouter van Rijn en Ard van Beek. Ze hadden een lang weekendje er van gemaakt om de vrijdag alvast in te spelen. Dat blijkt gewerkt te hebben, want het niveau was behoorlijk. Het schaken ging het tweetal nog beter af. Alle onderlinge duels werden gewonnen al was dat vaak met 1,5-0,5. Maar ja, matchpunten zijn matchpunten. Aangezien het poolen ook wel aardig ging werden Wouter en Ard overtuigend kampioen. 

Robin en Roeland speelde behoorlijk roestig en met het poolen werd vaak met enig fortuin gewonnen. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor het zilver. Roel en Merijn werden knap derde. Met poolen waren ze een maatje te groot voor het duo René Tiggelman en Albert Vermue. Het schaken was iets minder, maar voldoende om René en Albert van het podium af te houden.

De prijs voor mooiste outfit ging naar broer en zus Van Gemert. Helaas was daar geen prijs voor beschikbaar gesteld. Maar wel mooi bedacht.

2122 Schaakpool03

Rogier van Gemert en Marie-José Diender-van Gemert in hun teamoutfit tegen Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven.

Eindstand na 5 ronden
1. Wouter van Rijn/Ard van Beekl 17
2. Robin Bosters/Roeland Alders 13
3. Roel Schroevers/Merijn van Broekhoven 11
4. René Tiggelman/Albert Vermue 10
5. Paul van Rooijen/Jean-Pierre van Gemert 8
6. Rogier van Gemert/Marie-José Diender-van Gemert 3

2122 Schaakpool02

De terechte winnaars van de tweede editie van het Schaakpooltoernooi, Wouter van Rijn en Ard van Beek.

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: