Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jeroen Hekhuis en Roeland Alders kunnen het beste tegen bier

Jeroen Hekhuis en Roeland Alders hebben op zaterdag 30 oktober het traditionele Schaakkroegen toernooi in Vlissingen gewonnen.  Robin Bosters en Albert Vermue pakte de tweede plaats voor Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven die de fles voor de derde plaats in ontvangst mochten nemen.

Er werd gespeeld in de kroegen Vanuus, De Albatros, The Wicked en De Concurrent volgens een schema met een hele competitie waar de spelers allemaal tegen elkaar moesten spelen. Uiteraard kon je niet tegen je medespeler in actie komen, maar dat ter zijde.

Jeroen en Roeland begonnen goed aan het toernooi al moet gezegd worden dat bij Roeland de scherpte er niet echt was. Lelijk winnen is ook winnen en daarmee stonden de favorieten halverwege nog zonder puntverlies bovenaan. Overigens moet gezegd worden dat Albert in totaal gewonnen stelling tegen Roeland zijn bedenktijd overschreed.

In de tweede helft van het toernooi kwam de zege van Jeroen en Roeland niet meer in gevaar, als werd de honderd procentscore wel teniet gedaan. Eerst was het Roel die Roeland op een nederlaag trakteerde met een prima partij. De laatste ronde kwamen er nog twee nullen bij. Albert verraste en overspeelde Jeroen. Met e5 zette hij drie stukken in en dat kon niet meer gerepareerd worden. Roeland stond eindelijk eens goed en dat was tegen Robin. Op dat moment vond hij het nodig een toren weg te geven zodat er op de valreep nog met 2-0 verloren werd.

Mede door deze mooie overwinning van Robin en Albert konden zij de flessen voor plek twee veiligstellen. Roel en Merijn dus de flessen voor plaats drie.

24e Schaakkroegentoernooi 2021. Eindstand na 10 ronden:
1. Jeroen Hekhuis/Roeland Alders 17,0
2. Robin Bosters/Albert Vermue 15,5
3. Roel Schroevers/Merijn van Broekhoven 12,5
4. Alex Jonkheer/Dick Wolters en Vincent Sleuter/Anton Nooijen 6,0
6. Nijntje 1/2/3 3,0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: