Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Enthousiaste deelnemers Schaakoff!

Afgelopen donderdag hadden we op Schaakklub Souburg de zogeheten Schaakoff! De Schaakoff is georganiseerd door de schaakbond om te kijken of het schaken wat meer aanwas kan krijgen. Zie het eigenlijk als een soort ‘opendag’ .

Bij ons kwamen er best wat geïnteresseerde spelers op het evenement af. Al met al een goed initiatief en een leuke avond voor zowel de leden als de niet-leden.

Groep A

Groep A was een groep van de oud gediende. René Tiggelman, Jeroen Hekhuis, Henrik Westerweele en Roel Schroevers moesten in een mooie strijd uitmaken wie de groepswinst zou pakken. Uiteindelijk was Jeroen de gelukkige. Tegen René had hij een prima partij en won hij nota bene met zwart. In de eerste ronde werd met pijn en moeite Henrik verslagen. De laatste ronde verloor hij nog na een matig potje tegen Roel. Ondanks dat werd hij wel eerste. Op onderling resultaat bleef hij René de baas.

Groep A01

René Tiggelman stond niet nog niet zo beroerd tegen Jeroen Hekhuis. Na het maken van de foto gaat het mis.

 

Eindstand na vier ronden

Groep A Schaakoff

Groep B

De B-groep was er een met wat meer ervaring dan de echte starter. Willem Frouws was daar de enige onbekende voor ons als Souburgs lid. Willem speelt voor Terneuzen en vond het leuk eens ergens anders te spelen. Wellicht zien we hem ook nog terug met een van de komende Souburgse toernooien. Het schijnt dat hij ook wel zin had in het Schaakkroegen op 30 oktober (komt nog uitnodiging van, red.).

Willem redde het net niet om de poule te winnen. Alex Jonkheer ging er met de hoofdprijs vandoor. Daarmee gaat hij verder in het circuit en mag hij het bij De Zwarte Dame in Kruiningen nog eens proberen. Als hij daar wint dan mag hij waarschijnlijk het land in!

Overigens speelde Manuel Lobbezoo heel erg verdienstelijk. Het jeugdtalent werd eigenlijk een beetje voor de leeuwen geworpen en kwam elke partij net te kort. Een goede leerschool zullen we maar zeggen.

Groep B01

Alex Jonkheer (links) wist in een interessante partij Willem Frouws te verslaan. Mede hierdoor werd hij groepswinnaar.

 

Eindstand na vier ronden

 Groep B Schaakoff

 

Groep C

De C- en D-groep zijn groepen met alleen maar nieuwe leden of mensen die geen lid waren en toch wat interesse toonden. Uitzondering was hier Kees Polderman.  Hij gaf de tegenstanders dan ook geen kansen en won alle partijen. Martjan Romijn was wel een van de mensen die zich buiten de club hadden aangemeld. Hij speelt ook intern bij De Zwarte Dame, maar die spelen op de maandag zodat de donderdag een prima extra alternatief is om meer te spelen. Met 2 punten deed hij van zich spreken. Kevin Snelders is net lid op de club en wist 1 partij te winnen. Marciano Verduijn, die ook voor het eerst kwam kijken, wist helaas geen partij te winnen. Wel was hij dichtbij tegen Kevin en kwam hij net wat tekort tegen Martjan.

Groep C01

 Martjan en Marcianoin hun onderlinge strijd. Het was hun eerste partijtje bij de club. Uiteindelijk was Martjan net te sterk.

 

Eindstand na vier ronden

 Groep C Schaakoff

 

 Groep D

Deze poule bestond uit beginners. Sylvana Snelder is net als haar broer Kevin net bij de interne competitie aangesloten en Joas Fontijn is al jaren trouw lid. Nieuwkomers in deze groep waren Derk Joossen en Sylvestro Lorello. Sylvestro deed meteen van zich spreken en wist het poultje met de volle honderd procent te winnen. Erg knap als je voor het eerst bij een club komt kijken. Derk Joossen kon hem goed bijhouden, maar moest uiteindelijk net zijn meerdere erkennen in Sylvestro. Ook Derk speelde een aardig potje schaak voor het eerst op een clubavond.

Sylvana speelde ook niet zo heel slecht, maar de heren deden het net iets beter. Op sommige momenten had ze goede kans op een resultaat, maar greep ze die kans niet. Joas wist een potje te winnen, maar was in een ander potje ook slordig. Nadat hij een dame gewonnen had gaf hij die pardoes weer terug, waarna de tegenstander ook nog eens de winst greep.

Groep D01

Ook hier twee spelers die voor het eerst de club bezochten. Sylvestro en Derk moesten om de poulewinst spelen. Sylvestro was uiteindelijk net te sterk.

 

Eindstand na 4 ronden

 Groep D Schaakoff

Voor zowel de leden als de niet-leden was dit een geslaagde avond. Volgens mij hebben de deelnemers het wel naar hun zin gehad. Wellicht leuk om in de toekomst nog eens zo'n toernooitje te organiseren. 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: