Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René thematisch de beste

René Tiggelman heeft het traditionele thematoernooi op zijn naam geschreven. Met de volle honderd procent score bleef hij de concurrentie de baas.

Het thema was deze keer het Portsmouthgambiet. De zettenreeks die verplicht gespeeld moest worden was: 1. e4 c5 2. Pf3 Pc6 3. b4!

In de eerste ronde speelde Roel Schroevers en Roeland Alders tegen elkaar. De beide heren moesten het René moeilijk maken in de strijd om de titel door afwezigheid van enkele toppers. Beide spelers speelden nier echt super. Roeland leek te gaan winnen, maar hij moest zonodig een kwaliteit weggeven. Het vervolg was ook dramatisch waarmee Roel zijn eerste overwinning greep. Roeland moest daarmee in de achtervolging. Met vijf ronden is dat vaak een onbegonnen karwei.

René wist van Roel te winnen waarmee hij voor het begin van de vijfde ronde op zowel Roel als Roeland een vol punt meer had. 

Toevalligerwijs moest Roeland de laatste ronde tegen René. Bij wist van Roeland zou René wellicht alsnog naast de pot plassen. De partij tussen de beide eerste teamspelers was niet echt hoogstaand. René offerde een kwaliteit en kreeg daarmee de zwarte velden onder controle. Roeland kon ook niet rokeren waarmee René toch mooie compensatie had voor de kwal. Bovendien moest Roeland erg veel tijd investeren in zijn toch wel fragiele stelling. Een blunder was ook het gevolg. René kon de dame van Roeland winnen, maar zag het te laat. Roeland moest alles op alles zetten om te winnen. De tijd ontbrak om een goede voortzetting te vinden en René won de partij alsnog, waarmee René de eindoverwinning veiligstelde. 

Bij winst van Roeland op René was Roel de winnaar geworden op weerstandspunten. Nu moest Roel tevreden zijn met een tweede plaats.

Eindstand na 5 ronden
1. René Tiggelman  5,0
2. Roel Schroevers 4,0
3. Roeland Alders, Albert Vermue 3,0
5. Carl Schoor, Frans Baljeu 2,5
7. Alex Jonkheer, Manuel Lobbezoo 2,0
9. Jan Engelen 1,0
10. Kevin Snelders 0,0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: