Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen Hekhuis kan het beste vreemde opstellingen omgaan

Jeroen Hekhuis heeft het 960-chess toernooi op zijn naam geschreven. Met 4,5 punt bleef hij Roel Schroevers en Roeland Alders een vol punt voor.

Het 960-chess is een toernooi waarbij de stukken niet in hun standaard opstelling staan. De pionnen wel, maar de stukken dus niet. 960 zegt dat er 960 mogelijkheden zijn om de stukken neer te zetten. Normaal gesproken zou je zeggen dat Alex Jonkheer de grote favoriet is aangezien zijn stukken altijd verkeerd staan. Wellicht is deze grap in een eerder verslag van dit toernooi ook wel eens gemaakt. 

Voor het ingaan van de laatste ronde hadden er nog drie spelers kans op de titel. Dat waren Jeroen, Roeland en zeker niet de minste Bertus Henderikse. Bert zag zijn titelaspiraties verdwijnen door van Roel te verliezen. Roel kwam daarmee op 3,5 punt, hetgeen nooit voldoende was voor de eindzege. De onderlinge confrontatie tussen Jeroen en Roeland moest de beslissing brengen.

Jeroen had vanuit de opening, uiteraard een zeer ongebruikelijke opening, een plusje, maar in het middenspel leek Roeland de regio over te nemen. Even leek het er op dat Roeland een grote kans miste op de winst, maar later in de analyse bleek dat niet het geval, al had Jeroen het nog wel allemaal goed moeten doen. De partij was dan erg onduidelijk geweest en met goed spel van beiden zou dan remise een logsich einde zijn van die partij. Ook na het 'missen van de winst' kon Jeroen naar remise spelen zei het met de nodige kunst en vliegwerk. Daarmee stelde hij de toernooizege veilig. Bij winst van Roeland hadden de beide heren 4 punten gehad, waar daarna het onderling resultaat geteld had.

We hadden ook een nieuwe speler in de gelederen. Thomas van Nieulande kwam een kijkje nemen bij ons op de club. Hij mocht meteen aan de bak met de vreemde beginopstellingen. Ondanks dat hij geen punten haalde speelde hij verdienstelijk mee.

Eindstand na 5 ronden
1. Jeroen Hekhuis 4,5
2. Roel Schroevers, Roeland Alders 3,5
4. Bert Henderikse, Alex Jonkheer 3,0
6. Jan Engelen 2,5
7. Kees Polderman, Merijn van Broekhoven 2,0
9. Frans Baljeu 1,0
10. Thomas van Nieulande 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: