Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Tiggelman verliest van nummer laatst en is kansloos voor de titel

Het rapidkampioenschap kende in de persoon Jeroen Hekhuis eindelijk weer eens een andere winnaar dan bij de afgelopen gespeelde toernooien. De laatste tijd plukt René Tiggelman alle prijzen weg en dat is niet leuk voor de rest van de deelnemers. Nu was het anders en was Jeroen met 7 punten uit net  zoveel duels ongenaakbaar.

Het was een bijzonder toernooitje. Jeroen begon prima in tegenstelling tot Roeland Alders. Die begon met nederlagen tegen Robin Bosters en die zelfde Jeroen. Dat was nog geen drama voor Roeland, maar het vervolg van het toernooitje was bijzonder te noemen. Zo werd er van Alex Jonkheer verloren en ook Albert Vermue pakte gretig de zege tegen de slordig spelende Roeland. Een lichtpuntje kwam er door een remise tegen Henrik Westerweele, maar het ergste moest nog komen.

Roeland boekte slechts een overwinning en dat was uitgerekend tegen René. Bijzonder was dat dat nog een goede partij was ook. Merijn van Broekhoven dompelde Roeland vervolgens weer in rouw door hem een pijnlijke nederlaag aan te smeren. Daarmee werd Roeland verrassend laatste.

Reneetje was net als Roeland ook niet echt blij. Door de pijnlijke nederlaag tegen Roeland en een remise tegen Robin, kon hij in de laatste ronde de ontketende Jeroen niet meer achterhalen in de onderlinge strijd. Een erg puike prestatie van Jeroen, die liet zien dat de vorm weer aanwezig is. Dat kun je van een enkele andere speler in dit toernooitje niet echt zeggen.

Eindstand na 7 ronden
1. Jeroen Hekhuis 7,0
2. Robin Bosters 5,0
3. René Tiggelman 4,5
4. Henrik Westerweele, Albert Vermue 3,0
6. Merijn van Broekhoven 2,5
7. Alex Jonkheer, Roeland Alders 1,5

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: