Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René beste bij driehoekje

René Tiggelman heeft alweer een hoofdrpijs te pakken. Dat is toch niet leuk meer. Elk jaarveslag staat vol met zijn naam en de site is ook beklad met zijn naam. De concurrenten doen er alles aan, maar elke keer is het weer René, René en nog eens René. Dit keer kon René zich kronen tot snelschaakkampioen van de club. Voor de zoveelste keer in successie werd hij de winnaar. Jeroen Hekhuis en Robin Bosters bleven teleurgesteld achter.

Gemakkelijk ging het overigens niet. De topvorm was ver te zoeken, maar dat was bij enkele andere deelnemers ook het geval. Henrik Westerweele verrastte René twee maal en leek een gooi te gaan doen naar de titel. Door nederlagen tegen Jeroen en Robin viel de droom van Henrik in duigen.

Robin en Jeroen konden de latere winnaar goed bijhouden. De onderlinge strijd tussen de beide heren werd onbeslist, waardoor Jeroen en Robin nek-aan-nek gingen met René. 

De laatste ronde moest de beslissing brengen. Doordat René en Jeroen 1-1 speelden en Robin 2-0 won van Albert Vermue eindigden René, Jeroen en Robin alle drie met 15 punten bovenaan de ranglijst. Bij gelijke stand om de titel wordt gekeken naar het onderlinge resultaat. In het driehoekje tussen de heren bleek dat René het het beste gedaan had en daarmee sleepte hij weer een fraaie bon in de wacht. Jeroen werd tweede en Robin derde, maar dit is enkel voor de statistieken.

Eindstand na 18 ronden
1. René Tiggelman 15,0 (OR 3 punten)
2. Jeroen Hekhuis 15,0 (OR 2 punten)
3. Robin Bosters 15,0  (OR 1 punt)
4. Henrik Westerweele 13,0
5. Roeland Alders, Albert Vermue 9,5
7. Merijn van Broekhoven 6,0
8. Carl Schoor 5,0
9. Alex Jonkheer 2,0
10. Jan Engelen 0,0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: