Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Joey Grochal wint Open Zeeuws kampioenschap snelschaken

Joey Grochal heeft met overmacht het 38ste Open Zeeuws kampioenschap snelschaken op zijn naam geschreven. Tweede werd René Tiggelman met 9 punten. Voor Hans Groffen kon ook de vlag uit. In een spannende strijd om de derde plek bleek, nadat de rook was opgetrokken, dat hij derde was geworden. Een puike prestatie van de HWP-speler. We sneu voor Terneuzenaar Jaap Dekker, want die had eigenlijk de beste papieren voor het eremetaal.

Omdat de coronapandemie nog niet verdreven is konden we nog niet spelen in ons knusse clubgebouw aan De Deckerestraat. Helaas moeten we nog even geduld hebben. Daarmee moest de organisatie net als vorig jaar ‘uitwijken’ naar chess.com en werd er via dit platform gespeeld. Met 23 deelnemers viel de opkomst ietwat tegen, maar dat kon komen doordat de schaakbond op deze datum een Bekercompetitie gepland had. We zijn nog in beraad met de Zeeuwse schaakbond of er in mei nog een alternatief toernooi georganiseerd gaat worden. Hou de mailbox in de gaten!

Tiggelman was in het begin van het toernooi nog niet echt wakker. Kreunend en steunend sprokkelde hij zijn punten bij elkaar. Jopey kwam ook een keer erg goed weg. Willy Meulblok was bezig hem een nederlaag aan te smeren, maar deed het helaas in de tijdnood helemaal verkeerd, waarmee Joey aan kop bleef. Bij de onderlinge confrontatie tussen Joey en René mocht onze clubkampioen van geluk spreken dat Joey hem liet leven. De stelling was erg goed voor de Goesenaar, maar uiteindelijk werd er in het slot gekozen voor zetherhaling. Daarmee bleef René kans houden op de felbegeerde titel.

Roeland Alders begon ook goed aan het toernooi. Hij verloor wel van Grochal, na in een remisestelling met weinig tijd de boot in te gaan. Daarna herpakte hij zich en werd René Tiggelman weer eens voor de verandering Tiggelmat. Roeland had met zes punten uit zeven wedstrijden een mooie uitgangspositie op een podiumplaats, maar na de mooie overwinning op zijn clubgenoot stortte hij helemaal in. Met drie dikke nullen op rij werd in de laatste ronde ternauwernood nog gewonnen van Eric van Driel.

De podiumplaatsen van Joey en René kwamen niet meer in gevaar. Grochal gaf geen krimp meer en pakte terecht de eindzege. Tiggelman ging na zijn inzinking ook beter spelen en wist met gemak zijn tweede plaats vast te houden.

De strijd om de derde plaats was nog reuze spannend. Hans Groffen mocht zich uiteindelijk het gelukkigst prijzen. Hij had net als Jaap Dekker, Roeland Alders en Rudy van de Wynkele 7 punten. Onderweg had hij echter iets meer weerstand gehad waarmee hij de bronzen plak in ontvangst mocht nemen. Een mooie opsteker voor Hans die in de interne Souburgse één uurs competitie wat minder fris voor de dag kwam. Er werd zelfs gesproken van omkoping, omdat hij een relatief simpele remise tegen Henrik Westerweele miste.

Eindstand na 11 ronden
1. Joey Grochal 10,5
2. René Tiggelman 9,0
3. Hans Groffen 7,0 (42,5 wp)
4. Jaap Dekker 7,0 (41,75 wp)
5. Roeland Alders 7,0 (39,5 wp)
6. Rudy van de Wynkele 7,0 (35,0 wp)
7. Willy Meulblok, Jan Damen 6,5
9. Albert Vermue, Herman van de Wynkele 6,0
11. Ton van Vliet, Merijn van Broekhoven, ‘Maya 2008’ 5,5
14. Eric van Driel, Bart de Vogelaere, Jean-Pierre van Gemert, Paul Greefhorst 5,0
18. ‘Feyenoord29’ 4,5
19. ‘KINGKIKKER1’ 4,0
20. Adrie Jacobse, Ranco Bogaard 3,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: