Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Koen Leenhouts winnaar Oliebollentoernooi

Koen Leenhouts heeft het traditionele Oliebollentoernooi van onze Schaakklub op zijn naam geschreven. Met 6 punten uit 7 wedstrijden werd hij ongedeeld eerste. Roeland Alders van de organiserende vereninging werd verrassend tweede met 5,5 punt. René Tiggelman moest genoegen nemen met een derde plaats. Hij had weliswaar evenveel punten als zijn clubgenoot, maar had minder weerstand tegen zich gehad.

Helaas kon deze editie niet in ons knusse clubgebouwtje gespeeld worden en daarmee besloot de organisatie om het toernooi dan maar online te spelen. Uiteraard minder gezellig, maar in deze tijd een goed alternatief zo dacht de organisatie. Maar liefst 34 spelers deden mee aan deze editie. Koen Leenhouts was de grote favoriet, maar ook toppers als Dennis Brouwer, Joey Grochal en René Tiggelman hadden we een kansje op de titel. En nu vergeet ik Hans Groffen ook nog. Hij kan ook nog wel eens verrassend uit de hoek komen. Helaas voor hem zou het een andere editie moeten zijn waar hij weer moet vlammen. Een gedeelde vijfde plek was zijn deel.

Koen begon goed aan het toernooi. Eerst was Ronald de Pooter een gewillig slachtoffer waarna Jari Groen een nederlaag moest incasseren. Daarna was oudsider René Tiggelman de sigaar. In het begin was zijn partij nog wel okay, maar in het middenspel raakte René de draad kwijt. In het eindspel werd simpel een stuk gewonnen en daar hield René het voor gezien. Ook de 'MasterKroket' ging de frituur in. Vanaf het begin had Joey Grochal (alias MasterKroket) geen kans en wist Koen eenvoudig deze partij tot een goed einde te brengen. 

Tussendoor had hij ook nog Maxim le Clercq nog op een nederlaag getrakteerd. In de zesde ronde was het klaar met de zegetocht van Koen. Dennis Brouwer hield met een goede overwinning op de favoriet zijn eigen kansen voor de titel nog in leven. In het middenspel ging het mis voor Koen en Dennis kon daarna soepel de overwinning binnenslepen.

De laatste ronde moest de beslissing brengen. Met Koen op 5 punten en een flink aantal spelers op 4,5 was er dus nog vanalles mogelijk. Koen maakte aan alle onzekerheid een eind en maakte geen fout. De laatste ronde werd Jan Damen verslagen en daarmee stelde hij de eindzege veilig. 

Dennis zag zijn kans op eremetaal vervliegen in de confrontatie met Roeland Alders. Al snel maakte hij een fout. Roeland had direct toe kunnen slaan maar hij hield Dennis in leven. In het eindspel ging het alsnog mis met Dennis en greep Roeland verrassend de tweede plaats.

Joey is vaak wel in voor een prijsje, maar met het Oliebollentoernooi wil het vaak niet lukken. Na een nederlaag tegen Koen werd en nog remise gespeeld tegen René en in de laatste ronde werd er nog verrassend verloren van Bas van Doren. René had niet genoeg aan de lekkere hapjes die zijn vrouw voor hem gemaakt had, want in laatste ronde verslond hij 'jankanarie' met huid en haar (of veren). Daarmee werd hij derde. Bas van Doren greep net naast het eremetaal en werd op weerstandspunten vierde.

Anton Nooijen maakte er met zijn maat Vincent Sleuyter toch nog een erg leuek avond van. Op gepaste afstand en onder het genot van een lekker biertje speelden de beide heren mee. 

 

Anton Nooijen

Anton Nooijen (vooraan) is samen met Vincent Sleuyter gezellig aan het schaken bij ons Oliebollentoernooi (Foto: via Anton Nooijen).

Eindstand na 7 ronden
1. Koen Leenhouts 6,0
2. Roeland Alders 5,5 (21,75 wp)
3. René Tiggelman 5,5 (20,25 wp)
4. Bas van Doren 5,5 (19,75 wp)
5. Dennis Brouwer, Joey Grochal, Jan Damen, Hans Groffen, Maxim le Clercq, Henrik Westerweele 4,5
11. Jari Groen, Jan Kanarie, Peter Kalisvaart, Jefta van Stijn, Eric van Driel, Jean-Pierre van Gemert, LammeGoedzak, Ronald de Pooter 4,0
19. Vincent Sleuyter 3,5
20. Carl Schoor, Ronald Steijn, Manuel Colsen, Jos van Bellen, Adrie Jacobse 3,0
25. Ranco Bogaard, Norah van Stijn 2,5
27. Birdokapo, Ton van Vliet, Anton Nooijen, Ingel Baaijens, Louis07061962, Ivan-b-10 2,0
33. Jeremy110811, Joas Fontijn 1,0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: