Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René Tiggelman prolongeert snelschaaktitel

Het interne snelschaakkampioenschap is wederom een prooi geworden voor René Tiggelman die net als vorig jaar het toernooi op zijn naam wist te schrijven. In een niet echt hoogstaand toernooi bleef hij Jeroen Hekhuis en Robin Bosters slechts één klein half puntje voor.

Er werd met 10 spelers een hele competitie gespeeld dus iedereen kon lekker aan de bak en in totaal 18 partijen spelen. Waar de kampioenschappen van het darten niet tot titel prolongatie leidde was het hier wel de man in het lichte groen die de titel wederom opeiste zei het met het enige kunst en vliegwerk

Tegen Henrik werd het eerste halfje gemorst en averij leek er  verrassend tegen Merijn van Broekhoven ook in te zitten. Merijn stond totaal gewonnen, maar kon helaas niet omgaan met deze weelde.

In de één na laatste ronde tegen Robin was hij niet de snelste en ging René door zijn tijd. De tweede pot was bloedstollend en Robin wilde maar niet mat. Uiteindelijk moest Robin hier wel te lang over nadenken. 1-1 als eindstand.

René had in de laatste ronde genoeg aan een gelijk spel tegen Jeroen. Robin had gelijk gespeeld tegen Albert, Jeroen en zoals net beschreven tegen René. Jeroen deelde de punten met Roeland Alders en Robin. Jeroen wist de eerste confrontatie nog wel te winnen van René, maar verder liet de kampioen het niet komen met zodoende een benauwde en wellicht een ietwat gelukkige zege als resultaat.

Eindstand na 18 ronden 
1. René Tiggelman 15,5,
2. Robin Bosters 15,0,
3. Jeroen Hekhuis 15,0,
4. Roeland Alders 11,5,
5. Henrik Westerweele 10,0,
6. Albert Vermue 8,0,
7. Carl Schoor 6,0,
8. Merijn van Broekhoven 4,0,
9. Jean-Pierre van Gemert 4,0,
10. Alex Jonkheer 1,0.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: