Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Joey Grochal wint Open ZK Rapidschaken

De negende editie van het Open Zeeuws kampioenschap rapidschaken is gewonnen door Joey Grochal. De Goesenaar had met 6,5 punt genoeg aan de zege. Stefan Colijn werd tweede voor Jeroen Hekhuis en Hans Groffen die de derde plaats deelden.

Van te voren is eigenlijk duidelijk dat de strijd om de titel tussen Joey en Stefan zou gaan, al hebben de outsiders Jeroen en Hans en zeker niet te vergeten Robin Bosters natuurlijk ook de mogelijkheid op de titel. Robin was ook titelverdediger, maar doordat hij te veel tijd verbruikte in de zware partijen kwam hij in dit hoofdstuk van het toernooi niet voor.

Na drie ronden stonde Stefan en Joey met de volle honderd procent score aan de leiding. De beide schakers moesten in de vierde ronde dan ook tegen elkaar aantreden. Joey won, maar de manier waarop was niet zo heel netjes. Helaas stonden de regels het toe en Stefan werd gevlagd. Vlak voordat gebeurde was de stelling een loper voor Joey tegen een paard voor Stefan. Niet te winnen, maar er is wel een matpotentieel. Normaal gesproken vlag je iemand niet en is remise een feit. De tijd tussen deze stelling en het vallen van de vlag was te kort voor een goede claim en Joey ging er met de buit vandoor.

Daarna was het niet spannend meer en won Joey gemakkelijk zijn potjes. In de laatste ronde werd snel remise afgesproken met Hans die niet meer voor de hoofdprijs in aanmerking kwam. Daarmee loste Joey onze eigen Robin af als titelhouder. Stefan moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Zoals bij de insiders bekend is is het Open ZK rapid schaken een combinatie met het 1800- toernooi. De beker daar ging naar Fardin Hematyar. Het talent spelend voor Landau uit Axel had met 4,5 punt net zoveel punten als zijn clubgenoot Bas van Doren, maar hij had meer weerstandspunten. Hij mocht de 1800- wisselbeker in ontvangst nemen. Helaas was deze even niet te vinden, maar als deze gevonden is dan zal deze nog uitgereikt worden, mocht dit nodig zijn. Bas won wel de 1800- enveloppe voor beste speler onder de 1800 rating. Fardin was de beste schaker onder de 1600. De beide schakers komen nu nog in aanmerking voor deze prijzen, maar als de beide talenten zo door gaan dan hebben ze beiden een rating van boven de 1800.

Eindstand na 7 ronden
1. Joey Grochal 6,5
2. Stefan Colijn 6,0
3. Jeroen Hekhuis, Hans Groffen 5,0
5. Fardin Hematyar, Bas van Doren 4,5
7. Albert Vermue, Roeland Alders, Paul Koster 4,0
10. Robin Bosters, Carl Schoor, Martin de Bock 3,5
13. Jean-Pierre van Gemert, Rahul Hotwani, Alex Jonkheer, Sjaak Steijn, Kiarash Saeid, Luna Morote 3,0
19. Jari Groen 2,0
20. Jan Engelen, Mare Morote 1,5
22. Christiaan de Winter 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: