We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

ONJK 2016

Terwijl de meeste SKS-ers waarschijnlijk ergens op een handdoekje in de zon lagen te luieren, lieten Xander en Zofyra Joosse en Laura en Vincent Tiggelman hun hersenen kraken op het ONJK 2016. Net als de voorgaande twee jaren speelden ze met een groep jeugdschakers uit Zeeland en uit de regio van Gent mee in dit grote jeugdtoernooi in Borne (bijna 300 deelnemers dit jaar).

Overdag werd er geschaakt en als de partij was afgelopen kon men deze samen met een trainer nog eens naspelen om na te genieten van de mooie zetten of tips te krijgen over hoe het in een volgende partij (nog) beter zou kunnen gaan. 's Avonds was er na de gezamenlijke maaltijd volop gelegenheid om te voetballen, tafeltennissen, gamen, lekker lui rond te hangen of eventueel naar een schaakopening te kijken die je de volgende dag op je bord verwachtte.

 

Eten ONJK 2016

Vincent let even niet op......

 

Xander begon het toernooi met een nederlaag tegen de sterke Eline Roebers (Nederlands meisjeskampioen in zowel de E- als de D- categorie), maar herstelde zich snel en won zijn volgende drie partijen. Een plaatsje in de subtop betekent sterke tegenstand en in de tweede helft van het toernooi werden nog twee partijen verloren en drie remises bij elkaar gesprokkeld.

 

Xander ONJK 2016

Een geconcentreerde Xander Joosse

 

Laura, die net als Xander in de C-groep speelde, wisselde de eerste zeven ronden met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk overwinningen met zwart af met nederlagen met wit. Ook zij kwam een Nederlands kampioene tegen: in de vierde ronde speelde ze tegen Marlinde Waardenburg, de meisjeskampioen bij de C-jeugd. Die partij ging verloren, maar de achtervolging werd gelijk ingezet en na de laatste ronde hadden beide meisjes vijf punten uit negen partijen. Laura werd hiermee de hoogst geëindigde Zeeuw in de C-groep: een half puntje meer dan Xander en Fardin Hematyar en anderhalf punt meer dan Martijn Schelleman.

 

Laura ONJK 2016

Laura in actie tegen de Nederlands kampioene

 

Zofyra kan terugkijken op een zeer goed geslaagd toernooi. Vooral de eerste vier dagen scoorde ze er lustig op los en na negen ronden stond ze in de top 10 van het klassement van de D-groep en was ze volop in de race voor de meisjestitel. Maar ja, de sterke tegenstanders bleven maar komen en de laatste vier ronden verloor ze twee partijen en speelde ze nog twee keer remise. Maar zeven uit dertien tegen zulke sterke tegenstand is gewoon een prima prestatie.

 

Zofyra ONJK 2016

Nog even peinzen voordat de partij begint..

 

Vincent speelde ook in de D-groep en kwam op een totaal van 6 punten. Eén punt minder dus dan Zofyra en dat tegen iets minder sterke tegenstanders. Toch was het voor Vincent weer een stap in de goede richting, want na een zeer goed gespeeld Zeeuws kampioenschap was het NK in Rijswijk tamelijk rampzalig verlopen. Nu dus in elk geval weer zes partijen gewonnen en als hij zich wat minder laat afleiden door wat er verder in de speelzaal gebeurt en wat langzamer gaat spelen, dan zal een volgende keer de score zeker hoger uitvallen.

 

Vincent ONJK 2016

Vincent verloor zijn goede humeur niet vaak

 

In de groep vielen nog twee grote successen te vieren. Als in een café waar de stamgast zonder iets te vragen zijn favoriete drankje krijgt voorgezet, kon bij de prijsuitreiking de beker voor het beste meisje voor de vierde (!) keer op rij naar Iris Schelleman van SV Landau. Na 1x D en 2 x C was ze nu het sterkste meisje in de B-groep. De Vlaamse Annelies Vitharana werd zeer overtuigend meisjeskampioen in de C-groep en kwam slechts een paar weerstandspuntjes tekort om ook de sterkste jongen voor te blijven.

 

Pizza ONJK 2016

Huisspecialiteit van pizzeria Bahar: pizza met tonijn.....?!

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: