Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Hans en Bert winnen twintigste editie Schaakkroegen

Het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk het verslag van het twinitigste Schaakkroegen toernooi. De verslaggever had even wat tijd nodig om uit te blazen. Het is ook niet niets dat ene Bert Henderikse zomaar een toernooi op zijn naam schrijft. 

Zoals gebruikelijk werd er in de Vlissingse binnenstad in diverse kroegen lekker geschaakt met soms daarbij een heerlijke versnapering. De kroegen Vanuus, The Wicked, De Albatros en De Concurrent hadden hun café ter beschikking gesteld om er eens een gezellige dag van te maken. Merendeels is dat volgens mij ook wel gelukt.

Spelopzet was twee poules van acht spelers. De beste 2 teams zouden naar de finale gaan. De teams daaronder straden ook nog om een lekkere fles.

Dat het team van Hans Groffen en Bert Henderikse de favoriet was was al snel duidelijk. Erg vroeg in de morgen zat Bert zich al voor te bereiden in Vanuus. Zo kon hij een beetje wennen aan de ambiance van een van de vier spectaculaire speelloacties.

Schaakkroegen 01

Bert Henderikse in voorbereiding op het Kroegenschaken.

Waar zo gezegd de teams over twee poules verspreid waren was het al snel duidelijk dat het duo Hans-Bert in de A-poule de dienst uitmaakte. Een puntje werd verspeeld in deze 'voorronde' door Bert. Hij werd verslagen door wat vroeger (maar dan praten we over lang en lang geleden) nog een talent was, Remco Hekhuis. Hans wist alle potjes schaken te winnen. Finale poule dus gehaald voor de twee nestors. Verrassend genoeg haalden Henrik Westerweele en Willy Meulblok als tweede in de poule de finale. Zij bleven Louis Nieuwenhuijse en Remco van de Braak op een half puntje nipt voor. 

De B-poule werd verrassend gewonnen door Robin Bosters en Albert Vermue. Ze hadden welliswaar evenveel punten als Jeroen Hekhuis en Roeland Alders, met een 1-1 score in de onderlinge strijd. Aangezien Robin won van Jeroen mochten zij zich groepswinnaar noemen. Beide teams gingen daarmee naar de finalepoule.

Schaakkroegen 02

Jeroen (links) gaat hier verliezen van Robin.

De finale was eigenlijk niet echt spannend. Hans en Bert hadden voor het ingaan van de partijen al anderhalve punt voorsprong. Na twee keer gespeeld te hebben werd er nog gewonnen van Robin en Albert, waarmee een klinkende toernooizege een feit was. Jeroen en Roeland werden tweede voor Robin en Albert die genoegen moesten nemen met een derde plaats. 

Schaakkroegen 06

De winnaars Bert en Hans (in café The Wicked) beiden flink aan het peinzen over hun volgende zet.

 

Dit jaar deden er ook wat teams van buiten de provincie mee. Voor de Zeeuwse deelnemers ook eens leuk dat ze in de Vlissingse kroegen eens tegen een andere speler aan mogen treden dan het gebruikelijke. Zo deden Mark Clijsen en Peter Nuijtens van de Stukkenjagers mee. Peter vond het wel mooi even een foto te maken van zijn teamgenoot. 

Schaakkroegen 03

Peter Nuijtens maakt een spectaculaire actiefoto.

Het andere niet-Zeeuwse team kwam uit Gouda. Bas Jansen en Alex Schuurmans visten net achter het net in de E-poule door tweede te worden achter Corné Boogaard en Remco Hekhuis.

Schaakkroegen 04

Bas Jansen en Alex Schuurmans (rechts) in actie tegen het edele duo Jonkheer en De Bock.

Uiteraard deden de Nijntjes ook weer mee. Die gasten maken er altijd een feest van en hebben het altijd wel naar hun zin. Marie-José en hara vader moesten even met de mannen op de foto.

Schaakkroegen 07

Tom en Marie-José (beiden links) met de Nijntjes.

Voor de foto's van het toernooi kun je terecht op de facebookpagina van Schaakklub Souburg. https://www.facebook.com/Schaakklub-Souburg-253044241422875/

Rest mij nog de eindstanden hier neer te zetten.

C-poule (om de knikkers):
1. Hans Groffen/Bert Henderikse 17,0
2. Jeroen Hekhuis/Roeland Alders 15,5
3. Robin Bosters/Albert Vermue 14,0
4. Henrik Westerweele/Willy Meulblok 12,0

D-poule:
1. Simon Provoost/Jan Damen 15,0
2. Louis Nieuwenhuijse/Remco van de Braak 12,0
3. Mark Clijsen/Peter Nuijtens 11,0
4. Jean-Pierre van Gemert/Laurens van Dijk 10,0

E-poule:
1. Corné Boogaard/Remco Hekhuis 10,5
2. Bas Jansen/Alex Schuurmans 10,0
3. Vincent Sluyter/Anton Nooijen 7,5
4. Martin de Bock/Alex Jonkheer 7,0

F-poule:
1. Tom van Gemert/Marie-José Diender-van Gemert 7,5
2. Nijntje 10% 6,0
3. Nijntje 0% 5,0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: