Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Souburgers domineren Middelburgs Snelschaaktoernooi

Het Open Snelschaakkampioenschap van Middelburg leverde een volledig Souburgs podium op. Jeroen Hekhuis bleek met 10,5 uit 11 de sterkste, op de voet gevolgd door Roeland Alders met 10 punten. Henrik Westerweele werd derde met 8 uit 11. Hij moest die plek overigens delen met zijn vader.

Jeroen begon voortvarend. In de derde ronde werd Roeland al verslagen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Roeland speelde goed en wist een kwaliteit te verorberen. Direct daarna raakte hij echter volledig de draad en zijn dame kwijt. Een ronde later wist Jeroen ook Henrik te verschalken. Daarmee had hij de sterkte snelschakers gehad en werd het een kwestie van vooral geen punten morsen tegen outsiders. Ook Roeland bond Henrik iets later aan zijn zegekar. Het zou een opmaat zijn tot een nek-aan-nek-race tot de laatste ronde.

In de laatste ronde wist Roeland al snel te winnen. Jeroen moest dus minimaal remiseren om ongedeeld winnaar te worden. Tegen Raymond van de Ven werd een gewonnen stelling bereikt, maar Raymond wist zich nog net naar een eeuwig schaak te offeren. De andere 2 Souburgers (Merijn van Broekhoven en Carl Schoor) konden geen potten breken.