Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Jeroen Hekhuis schwindelt naar snelschaaktitel

Het is al weer ruim een week geleden, maar we willen de trouwe lezers van onze website het interne snelschaakkampioenschap toch niet ontnemen aangezien Jeroen Hekhuis het snelschaakkampioenschap van de club verrassend won. Hij moest slechts een halfje afstaan aan de oud-kampioen René Tiggelman, die achter Robin Bosters slechts derde werd.

 

Jeroen zwijnt wel eens vaker in partijen, maar dit snelschaaktoernooi was het wel heel bont. De partij tegen Roeland Alders was het ergste van allen. Jeroen stond slecht en ging door zijn tijd. Roeland liet zich echter mat zetten op een niet echt handige manier waardoor Jeroen door het oog van de naald kroop. Zo ging het dit toernooi wel vaker in het voordeel van Jeroen. René kende deze zwijnerij echter helemaal niet en morste te veel punten. De laatste ronde, de onderlinge confrontatie met Jeroen, deed niet meer ter zaken. De partij werd remise, maar ook hier had Jeroen een nederlaag kunnen incasseren.

 

Robin had een goed toernooi en had ook het punt moeten pakken in het onderlinge duel met Jeroen. Maar Jeroen was op een of andere manier die dag onaantastbaar. Robin dus tweede, maar daar koop je niets voor. Dan had iedereen het maar beter moeten doen tegen Jeroen, dus terechte winnaar.

 

Eindstand na 13 ronden:

1. Jeroen Hekhuis 12,5

2. Robin Bosters 11

3. René Tiggelman 10,5

4. Jan Hiemstra 8,5

5. Roeland Alders 7,5

6. Roel Schroevers 7

7. Bert Henderikse 6,5

8. Koos Zomer 6

9. Albert Vermue 6

10. Carl Schoor 5

11. Henrik Westerweele 5

12. Merijn van Broekhoven 3

13. Laurens van Dijk 2

14. Alex Jonkheer 0,5

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: