Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Bas de Feijter wint Pepernotentoernooi 2015

79 Kinderen van 15 verschillende schaakverenigingen uit Zeeland, Noord-Brabant, Zuid Holland en België namen deel aan de 34e editie van het Pepernotentoernooi. Ook deze keer werd het evenement in woonzorgcentrum Ter Reede in Vlissingen gehouden.

 

Het werd een spannende editie waarin favorieten in de eerste rondes al tegen een verrassende nederlaag opliepen en waarin de prijzen pas na de laatst gespeelde zet werden verdeeld.

 

In de AB-groep (1995-2000) was Bas de Feijter (Landau Axel, Elo 2113) de torenhoge favoriet. Maar hij kreeg geduchte tegenstand van supertalenten Daniël Dardha (Bergen op Zoom, Elo 1970) en Daria Vanduyfhuys (KGSRL Gent, Elo 1421).

In de eerste ronde werd Bas verrassend door Daria verslagen. De 6 ronden daarna liet Bas zien de beste speler uit de AB-groep te zijn en won hij ook het  5e GrandPrix toernooi van Zeeland. Daniël Dardha eindigde met 5 uit 7 op de 2e plaats en Bas van Doren (Landau Axel) hield met 4,5 punt Eliza de Jong (SV Goes) uit de top 3.

Daria Vanduyfhuys die in eerste ronde Bas wist te verslaan kwam uiteindelijk op 4 punten, wat goed genoeg was om in ieder geval nog een beker mee naar huis te mogen nemen.

 

Prijswinnaars van de A-groep

 

   

Prijswinnaars van de B-groep

 

In de C-groep (2001-2002) waren slechts 9 deelnemers die een halve competitie speelden. De top 4 van de zeeuwse GrandPrix reeks deed mee, aangevuld met talent Alex Karapetov (sv de Pion) en Eva Stok (Sv Ridderkerk).

In deze groep was tot en met de laatste ronde de spanning te snijden. Fardin Hematyar (Landau Axel) liet als eerste een steekje vallen door zich te laten verrassen door Thimo Hoogstraate (Landau Axel). Toen Fardin later in het toernooi van Xander Joosse (SK Souburg) won leek hij alles weer in eigen hand te hebben. Helaas voor Fardin Liet Eva Stok zien niet voor niets vanuit Ridderkerk naar Vlissingen te zijn gekomen. En onder toeziend oog van Xander werd Fardin verslagen.

Hierdoor eindigde Xander met 8 uit 9 op de eerste plaats. Fardin, Alex en Eva behaalden alledrie 7 uit 9, dus moest er worden gekeken naar de SB-punten en het onderling resultaat.

Hierin was Fardin “de gelukkige” en eindigde met 2 SB-punten meer op de tweede plaats. Alex en Eva hadden evenveel SB-punten. Omdat Alex eerder van Eva had gewonnen mocht hij de beker voor de derde plaats ophalen en moest Eva het met de ongelukkige vierde plaats doen.

 

Prijswinnaars van de C-groep
 


In de D-groep (2003-2004) spelen heel veel Zeeuwse toptalenten die erg aan elkaar gewaagd zijn. De vorm van de dag is erg belangrijk in deze groep. Één slippertje en je bent eigenlijk al kansloos op de overwinning. “Grote”” Zeeuwse namen in deze groep zijn: Nina de Putter (Terneuzen), Zofyra Joosse, Laura Tiggelman en Jason Haasbroek (SK Souburg), Martijn Schelleman (Landau Axel). Maar vanuit België kwam er geduchte concurrentie van Elias de Reese en Thibault Wilmsen; beide van KGSRL uit Gent.
 

De grote vorm was er vandaag bij Martijn Schelleman die met 8 uit 9 winnaar werd. Nina de Putter en Laura Tiggelman haalden 7,5 punt. Helaas voor Laura had Nina de meeste weerstandspunten en werd Nina tweede en eindigde Laura op de derde plaats. Elias de Reese en Zofyra Joosse eindigden op grote achterstand (6 punten) op de vierde en vijfde plaats.

 

Prijswinnaars van de D-groep

 

De E-groep (2005) werd vandaag gedomineerd door Vincent Tiggelman (SK Souburg), Ellen Deleu (KGSRL Gent)  en Tyani de Rycke (LSV Chesspirant). Met 7,5 uit 9 bleven de spelers de rest van het veld ruim voor. Nadat de computer was uitgerekend en de kinderen met spanning op de eindrangschikking wachtte, bleek Tyani de meeste weerstandspunten te hebben. Vincent en Ellen bleken evenveel weerstandspunten te hebben maar de sb punten waren in het voordeel van Ellen.

Hiermee eindigde Vincent net als zus Laura vandaag op de derde plaats.

 

Prijswinnaars van de E-groep



De F-groep (2006 en later) Onder leiding van “stagiaires” Iris Schelleman en Jochem Dieleman speelden de F-spelers hun toernooi. (Iris en Jochem, via deze weg: erg bedankt en jullie hebben goed werk geleverd :D )

In deze groep waren erkende toernooischakers; maar ook kinderen die vandaag hun eerste toernooitje speelden. Geen van de kinderen bleef vandaag op nul punten en met een zak pepernoten en een vaantje op zak waren de teleurstellingen van een gemiste winstpartij snel weer vergeten.

Karen Deleu (KGSRL Gent) was oppermachtig in de F-groep. Met 8 uit 9 bleef ze de concurrentie ruim voor. Ook hier moest voor de plaatsen 2 t/m 4 weerstandspunten de doorslag gaan geven.

Sven de Putter (Sv Terneuzen) bleek de moeilijkste tegenstanders te hebben gehad en eindigde zodoende op de tweede plaats. Luna Morote (De Vesting Hulst) werd derde en Leen Deleu (KGSRL Gent) viel net buiten de prijzen. Brandon Haasbroek van Schaak Klub Souburg kende een grote teleurstelling toen hij door verlies in de aller laatste ronde  van de tweede naar de vijfde plaats terugviel. Het schaakleven is soms hard Brandon!

 

Prijswinnaar van de F-groep



Nadat voorzitter Albert Vermue de prijzen voor het Pepernotentoernooi had uitgereikt en Nick Dubbeldam de enveloppen van de GrandPrix reeks had uitgereikt, vertrok iedereen met weer een toernooiervaring rijker, een goed gevulde zak pepernoten en een herinneringsvaantje naar huis, voor misschien wel een gezellig sinterklaasavondje.

 

De eindstanden:

 

Deze zijn ook via hier (de volledige Sevilla-file) te bekijken.

 

 

Ranglijst AB

 

Ranglijst C

 

Ranglijst D

 

Ranglijst E

 

Ranglijst F

 

De eerste foto's staan op Facebook. spoedig zullen de overige foto's worden toegevoegd. Daarnaast zullen de foto's ook op Flickr verschijnen.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: