Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Geen klok

Souburg A is er niet in geslaagd om het kampioenschap in de avondcompetitie te prolongeren. Dankzij een thuisnederlaag met minimaal verschil tegen Goes A werd de titel verspeeld. Bij winst was de hoofdmacht eerste geworden en bij een gelijkspel hadden we alles in eigen hand gehouden.

Jeroen was als eerste klaar. Tegenstander Jos van der Kaap had vanuit de opening makkelijk spel en miste zelfs een uitstekende voortzetting. Hierna leek Jeroen het initiatief naar zich toe te trekken, maar Jos was er rap bij om alle angels uit de stelling te halen: remise. Intussen stond Henrik een pion achter, maar vooral belabberd. Hij verloor dan ook kansloos van Sven Stange. Ook Roeland had het taai met een kwaliteit minder. In de tijdnoodfase wist hij echter het bord te kantelen, waarna Louis Nieuwenhuijse prompt door zijn tijd ging.

Alle ogen dus op René gericht. Hij stond lange tijd een pionnetje achter, maar desondanks bleef de remisemarge groot. Het kon blijkbaar op een bepaald moment zelfs geforceerd worden. In het verre eindspel ging de tijd echter ook meespelen en werd niet meer het juiste plan gevonden.

  Souburg A 2095 - Goes A 2135 1,5-2,5
1. René Tiggelman 2227 - Joey Grochal 2258 0-1
2. Jeroen Hekhuis 2169 - Jos van der Kaap 2183 remise
3. Henrik Westerweele 2007 - Sven Stange 2099 0-1
4. Roeland Alders 1975 - Louis Nieuwenhuijse 2000 1-0



Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: