We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS A lijdt eerste puntverlies

SKS A heeft haar eerste puntverlies geleden. Een sterk opgekomen HWP A snoepte de Souburgers een verdiend punt af en daarover mocht de kampioen eigenlijk niet eens klagen.

René verkeert niet in de beste vorm van zijn leven. Tegen de altijd scherp spelende Kees Nieuwelink ging er iets mis in (of net na) de opening waardoor een kwaliteit moest worden ingeleverd. Nieuwelink tikte de partij daarna beheerst en gedecideerd uit.

Henrik kwam vanuit de opening in een optisch gelijke stelling terecht. Naar mijn idee probeerde hij ijzer met handen te breken en/of overschatte hij zijn mogelijkheden. Tegenstander Herman van de Wynkele profiteerde hiervan en wist een beter toreneindspel te bereiken welke in winst werd omgezet. Ook Roeland zijn stelling was op zijn minst verdacht te noemen. Gelukkig richtte tegenstander André Galle zijn pijlen op een iets minder belangrijk pionnetje. Dit had hem een stuk moeten kosten, maar toen de rookwolken waren opgetrokken bleek Roeland een toren meer te hebben.

De beslissing moest dus vallen in de wedstrijd tussen Jeroen en Gert van Rij, toevallig de beide teamleiders. Jeroen had een pionnetje veroverd, maar in de tijdnoodfase gaf hij Van Rij onnodig gevaarlijke tegenkansen. Met kunst en vliegwerk overleefde hij echter de aanval. In de beslissende fase offerde Jeroen zijn pion terug om op fraaie wijze dameruil te forceren. De vrijpionnen (g en h) van zwart werden door de witte koning in toom gehouden, terwijl de witte a-pion ongehinderd op promotie afstevende.

  SKS A 2084  - HWP A 2004   2-2
1. René Tiggelman 2245  - Kees Nieuwelink 2169   0-1
2. Jeroen Hekhuis 2152  - Gert van Rij 1984   1-0
3. Henrik Westerweele 2011  - Herman van de Wynkele 1934   0-1
4. Roeland Alders 1928  - André Galle 1927   1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: