Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS A verslaat medekoploper HWP A

SKS heeft goede zaken gedaan door medekoploper (voor wat het waard is na 2 rondes in een veld met een oneven aantal teams) HWP A met het kleinst mogelijke verschil te verslaan: 1,5-2,5.

Na circa anderhalf gebeurde er pas iets. René kreeg van tegenstander Kees Nieuwelink een remiseaanbod net op het moment dat het bord op ontbranden stond. Kees zette het remiseaanbod "extra kracht bij" door te melden dat hij die avond nog een andere afspraak had. Hoewel René volgens mij geen moment overwogen heeft het aanbod aan te nemen, was dat voor hem een extra reden om door te spelen. Terecht overigens, René won in die stelling een pion. Na een grootscheepse stukkenruil restte er een gewonnen pionneneindspel, een tegenstander die te laat was bij zijn volgende afspraak en een onaangeroerd sixpackje met Duvelflesjes in de koelkast.

Even daarvoor was Jeroen met de schrik vrij gekomen. In de opening strooide hij (met de zwarte stukken notabene) kwistig met tempo's. Toch kreeg hij een kans voor een verrassend schijnoffer welke hem een pion opleverde. Tegenstander André Galle verkreeg daarvoor wel enige compensatie en nadat Jeroen enige slappe zetten produceerde, werd dat zelfs heel veel compensatie. Maar André zag niet hoe goed hij stond en forceerde een zetherhaling. Die kon Jeroen onmogelijk weigeren.

Roeland stond na een zet of 10 al een kwaliteit voor tegen Gert van Rij, hoewel die in ruil wel wat compensatie had. In plaats van kwaliteitswinst had Roeland via een listig zetje aan de andere kant van het bord veel groter voordeel kunnen verkrijgen (stukwinst met een geruïneerde stelling van Gert). Niet dat het nu verkeerd ging voor hem, hij kwam in een technisch gewonnen eindspel terecht. Een even technisch en doorzichtig trucje (paardschaak + volle toren) kostte hem echter heel onnodig het volle punt.

Gelukkig brak deze onnodige nederlaag SKS A niet op. Henrik had op bord 4 een kwartiertje eerder Adrie den Hamer weten te verslaan. Naar verluidt ging dit niet eenvoudig. Adrie had het beste van het spel, maar in de counter wist Henrik een mataanval te lanceren. Daarbij vergaloppeerde hij zich nog bijna door al met de tweede zet van zijn combinatie te willen starten, terwijl hij toch echt nog even eerst zijn koning moest redden uit een dreigend mat in 1.

 

  HWP A 1971 - SKS A 2062 1,5-2,5
1. Kees Nieuwelink 2145 - René Tiggelman 2264 0-1
2. André Galle 1994 - Jeroen Hekhuis 2150 rem
3. Gert van Rij 1947 - Roeland Alders 1914 1-0
4. Adrie den Hamer 1799 - Henrik Westerweele 1919 0-1

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: