Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

SKS goed vertegenwoordigd op HWP-jeugdtoernooi

Maar liefst twaalf jeugdleden van SKS speelden afgelopen zaterdag in Sas van Gent mee in het 4e Grand Prix toernooi van dit jaar. We waren daarmee na Landau de vereniging met de meeste deelnemers en omdat bijna iedereen zijn SKS-shirt had aangetrokken, kleurde een enkele groep behoorlijk blauw.

Manuel Lobbezoo en Brandon Haasbroek speelden mee in de F-groep. Brandon had nog lang kans op een plek op het podium, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een speciale prijs voor de jongste deelnemer. Er werd een tafel met prijzen aangewezen waarvan hij er één mocht uitzoeken. De organisatie maakte dus niet dezelfde fout als twee jaar geleden. Brandon was ook toen de jongste deelnemer en toen er werd gezegd “kies maar een prijs uit”, pakte hij gelijk de beker voor de eerste prijs in A-groep! De F-groep werd overigens zeer overtuigend gewonnen door Sven de Putter uit Terneuzen met 11 uit 11.

In de E-groep speelden Roan Verhagen en Vincent Tiggelman mee. Vincent was in het Grand Prix klassement naar een 2e plaats afgezakt nadat hij in Goes niet had meegespeeld. Hij liet zien dat hij niet van plan is de Grand Prix zege zomaar aan iemand anders te laten en scoorde fraai 10 punten uit 11 partijen. Omdat de Belgische jeugdkampioene Louise Verstappen 11 uit 11 (!) wist te scoren, was Vincent's superscore slechts genoeg voor een 2e plaats in de eindstand.

Stijn Vermue, Laura Tiggelman, Zofyra Joosse, Jason Haasbroek, Sven Jongejan en Daniël Lammers vormden de grote Souburgse inbreng in de D-groep. In de strijd om de eerste plaats deden ze geen van allen echt mee. Zeeuws kampioene Nina de Putter won de groep overtuigend, Martijn Schelleman van Landau werd tweede en Laura en Zofyra eindigden zusterlijk op een gedeelde 3e en 4e plaats. Omdat Laura een half weerstandspuntje meer had, mocht zij met een beker naar huis.

Mathijs Enters en Xander Joosse deden een gooi naar eeuwige roem in de C-groep. Xander kwam het verst door de beker voor de 3e plaats te grijpen. Helemaal tevreden was hij daar niet mee, vooral omdat hij in de eerste paar ronden onnodig wat punten had laten liggen. Fardin Hematyar wist de groep te winnen en pakte zo weer flink wat Grand Prix punten.

In de AB-groep, die – alweer – door Bas de Feijter werd gewonnen, speelden nog geen Souburgers mee.

Intussen is het met nog maar één toernooi te gaan (ons eigen Pepernotentoernooi op 5 december!!) heel spannend in sommige Grand Prix klassementen. Brandon Haasbroek is nog volop in de race voor de 1e plaats bij de GH-jeugd. Vincent heeft na zijn goede prestatie in Sas van Gent de koppositie bij de E-jeugd terug veroverd, maar zowel Evelina Tielemans als Stan Heijens zouden hem op de slotdag nog voorbij kunnen streven. Bij de D-jeugd is Zofyra's voorsprong op Nina de Putter geslonken tot één schamel puntje dus ook hier zal het Pepernotentoernooi beslissend zijn. In dezelfde groep maakt Laura nog een kansje op de 3e plek, maar dan zal ze op 5 december wel als 1e of 2e pepernoot moeten eindigen. Xander kan de eerste plaats bij de C-jeugd nog maar op één manier halen en dat is door het Pepernotentoernooi op zijn naam te schrijven.