Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Vincent verdient zakcentje

Net zoals we in Zeeland de Grand Prix toernooien hebben, bestaat er in België een reeks jeugdtoernooien waar punten voor een eindklassement verzameld kunnen worden en waar bij ieder toernooi natuurlijk ook bekers en andere prijzen te verdienen zijn.

Zondag 26 april was er zo'n toernooi in Antwerpen en Vincent en Laura Tiggelman waren van de partij. Het toernooi was sterk bezet met naast natuurlijk veel Belgische deelnemers ook bekenden van de Zeeuws-Vlaamse schaakverenigingen Landau en Terneuzen. Zo mocht Laura in de eerste ronde gelijk tegen Zeeuws D-Kampioen Nina de Putter. Laura weerde zich kranig maar verloor uiteindelijk toch de partij. Gelukkig won Vincent in de tweede ronde van Sven de Putter zodat de familiestrijd in 1-1 eindigde.

Vincent kende sowieso een goede start met 2 overwinningen en 2 remises tegen sterke tegenstand. Daarna volgde een klein dipje en werden er 2 partijen verloren. Een sterke eindsprint van 3 uit 3 zorgde er echter voor dat hij met 6 uit 9 op de 4e plaats eindigde. Goed voor een envelop met 10 euro.

Laura was minder op dreef dan in Spijkenisse. Een overwinning in de laatste ronde zorgde ervoor dat ze toch nog op een respectabele score van 3 uit 7 kwam.

Voor iedereen was er nog een prijsje van de prijzentafel.