Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

De Joosse's scherp in Scherpenisse

Een elftal Souburgers (10 van de club en 1 schoolschaker van 't Mozaïek) speelden afgelopen zaterdag in Scherpenisse mee in het 2e Grand Prix toernooi van 2015.

In de C-groep was Xander Joosse oppermachtig, hij won al zijn partijen en eindigde met anderhalf voorsprong op de Zeeuws kampioen Fardin Hematyar. Ook Sjoerd Verkerke en Mathijs Enters wisten wat partijen te winnen, maar konden in de strijd om een plekje op het erepodium geen rol van betekenis spelen.

Zofyra Joosse deed in de D-groep een goede poging om de prestatie van haar broer te evenaren en begon met 6 overwinningen op een rij, waaronder een zege op Zeeuws kampioen Nina de Putter . Toen haperde de puntenmachine heel eventjes, maar na één nederlaag werden de laatste twee partijen weer gewonnen en eindigde ze toch nog als eerste. In dezelfde groep pakte SKS nog een podiumplaats: Laura Tiggelman was goed op dreef , won ondermeer  van Martijn Schelleman waar ze onlangs op het Zeeuws kampioenschap nog van had verloren en werd terecht derde. Jason Haasbroek eindigde een half puntje achter Laura op de vierde plaats. Stijn Vermue eindigde in deze groep als achtste, maar smaakte in de laatste ronde nog wel het genoegen om Laura schaakmat te zetten.

Vincent Tiggelman kon zijn favorietenrol in de E-groep niet helemaal waarmaken. Eén moment van onoplettendheid kostte hem een dame in zijn partij tegen Stan Heijens en in de laatste ronde ging een hele goede stelling tegen toernooiwinnaar Ellen Deleu toch nog verloren. Vincent eindigde uiteindelijk op een gedeelde 3e plaats met Evelina Tieleman. Ruben de Boer eindigde in deze groep op de 7e plaats.

De FGH groep werd met overmacht gewonnen door Sven de Putter uit Terneuzen die met 9 uit 9 zijn reputatie als Zeeuws kampioen van de F-jeugd meer dan waarmaakte. Na het opmaken van de eindstand van deze groep bleek Brandon Haasbroek de beste score van de G-jeugd te hebben, twee plaatsen voor de Souburgse schoolschaker Jen de Visser.