Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Verslag Pepernotentoernooi 2014

101 jeugdschakers, van 14 schaakverrenigingen uit Nederland en België, waren 6 december naar Vlissingen gekomen om aan de 33e editie van het Pepernotentoernooi deel te nemen.

De AB-groep bestond dit jaar uit 11 deelnemers (5 A en 6 B-spelers). Deze groep werd verrassend gewonnen door Joost van Eenennaam  van denk en Zet. Hij bleef de favoriete Lydia Dubbeldam (Landau / De Drie Torens Gent) 1 weerstandspunt voor.
Oud SKS-ers Tim de Jonge en Dennis van Driel mochten in de laatste ronde onderling gaan uitvechten wie de A-groep zou gaan winnen. Hierbij had Dennis aan remise genoeg. Echter toernooiwinnaar van vorig jaar, Tim de Jonge,  werkte niet mee aan het feestje van Dennis en wist hem te verslaan.

In de C-groep (15 deelnemers) werd het een strijd tussen drie Landau / De Drie Torens uit Gent spelers. Dit waren gelijk op voorhand de favorieten van deze groep. Iris Schelleman wist Bas van Doren een weerstandspunt voor te blijven en zo de titel te pakken. Broer Niels legde beslag op de 3e plaats.
Hoe deden de SKS-ers het: Sjoerd Verkerke speelde een sterk toernooi en eindigde verdienstelijk op de 6e plaats. In de laatste ronde zette hij alles op alles om Iris te verslaan en hoop te houden op een podium plaats. Helaas moest hij het onderspit delven. Daniël Francke en Larissa Koolhoven speelden het hele toernooi in de middenmoot.

In de D-groep (32 deelnemers) maakte Fardin Heymatyar van Landau / De Drie Torens uit Gent zijn favorietenrol waar en sloot het toernooi af met 8,5 uit 9. Op een half punt werd Daria VanDuyfhuys van KGRSL uit Gent  2e. Lewon Gevorkjan van De Pion uit Roosendaal eindigde op de 3e plaast.
Hoe deden de SKS-ers het:  Xander Joosse als 2e geplaatst moet genoegen nemen met en ondankbare 4e plaats. Een schrale troost is dat hij wel de sterkste tegenstanders heeft gehad. Laura Tiggelman werd met  5,5 uit 9 gedeeld 6e. (Je werd wel 2e bij de meisjes Laura !!!).
Jamie, Stijn, Melissa, Sven en Bart wisten helaas de 50% score niet te halen, maar hebben zeker weer wat schaakervaring opgedaan.

De E-groep (12 deelnemers) was de groep waarin iedereen de titel zou kunnen pakken. Alex Karapetov  (De Pion) won het Denk en Zet toernooi, Daniël Lammers (SKS) het HWP toernooi, Ilja Vanduyfhuys (KGSRL Gent) het toernooi in Goes. En dan waren er nog de Zeeuwse topmeiden, Nina de Putter (Terneuzen/De Drie Torens) die het open Nederland Kampioenschap won, en Zofyra Joosse (SKS)  die altijd wel 2e of 3e is geworden.
Het was Alex Karapetov die vandaag de beste was. Met 8 uit 9 bleef hij Zofyra één punt voor. Deze 2e plaats was voor Zofyra  genoeg om het Zeeuwse GrandPrix klassement op haar naam te schrijven. Nina de Putter werd 3e.
Hoe deden de SKS-ers het: Daniël Lammers kon zijn vorm van Sas van Gent niet meenemen naar Vlissingen, en eindigde met 4 uit 9 op de 7e plaats. Jason Haasbroek deed het met 3 uit 9 net iets minder dan Daniël. Snel revanche nemen op het Landau toernooi in Januari !!!!!!

De F-groep (31 deelnemers) was een groep met veel sterke schakers en ook onervaren toernooispelers en schoolschakers. Ook hier won de op papier sterkste speler de groep. Tibbe Debunne van De Mercatel uit Gent bleef landgenoot Ellen deleu van KGSRL uit Gent een half punt voor. Het Zeeuwse succes eindigde op plaats 3. Sven de Putter van Terneuzen/De Drie Torens Gent voorkwam een Belgisch podium.
Hoe deden de SKS-ers het: Vincent Tiggelman (als 3e geplaatst) moest met 1,5 punt achterstand op de nummer 3, genoegen nemen met de 6e plaast. Wel won hij het Zeeuwse GrandPrix klassement !!!
Knap zijn de 5 punten die “Kroonjuweel leerling” Jens de Visser vandaag heeft gescoord. Hij bleef de best goede spelers van SKS; Scott en Brandon Mulder,  Thomas Franse, Ruben de Boer ruim voor.
Ook waren er 2 Souburgse debutanten. De jonge kinderen Bo Mulder en Mert Mustafov speelden hun eerste toernooitje en hebben zeker genoten van deze dag en natuurlijk weer veel geleerd.