We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS jeugd op Nederlands kampioenschap

 

Na in de eerste 6 ronden 2 punten te hebben gescoord liet Laura in de C-groep weer één van haar intussen beroemde eindsprinten zien. In ronde 7 won ze zeer soepel toen haar tegenstandster in een mindere stelling een wel héél erg slechte zet speelde: mat in één was Laura's antwoord. In ronde 8 ging de partij lang gelijk op, maar ook hier kreeg Laura plotseling de kans om een vol punt te pakken. Terwijl ze de hele partij rustig had gespeeld, speelde ze nu helaas iets te snel een zet en de mogelijkheid was alweer voorbij. Kort hierna besloten de speelsters tot remise.

 

Lau1

 

Enigszins boos op zichzelf omdat ze zo'n goede kans had gemist, was Laura vastbesloten om de laatste dag wel te winnen. Kort na de opening trok zij ten aanval en voordat haar tegenstandster er erg in had was mat al onvermijdelijk. Eerste-jaars C-speelster Laura begon het toernooi als één van de laatsten op de plaatsingslijst, maar eindigde met 4,5 uit 9 keurig “in het linkerrijtje”. Ze had duidelijk lol in het spelen van partijen met langere bedenktijd en omdat ze ook tegen de top haar vrouwtje wel stond, groeide het zelfvertrouwen met de dag.

Tegelijkertijd met de laatste 3 ronden van het C-kampioenschap in Rotterdam, speelden Zofyra en Vincent hun NK-D in Rijswijk. Voor Zofyra was het de tweede keer dat ze meespeelde. Vorig jaar behaalde ze als debutante 4,5 uit 9, wellicht was dit jaar een plaatsje in de subtop haalbaar? Ze leek flitsend uit de startblokken te komen toen ze in de eerste ronde haar tegenstandster volledig overspeelde. Eén klein momentje van onachtzaamheid kwam haar echter duur te staan en plotseling stond ze zelf mat. Zofyra herstelde zich echter keurig en de overige 2 partijen van de eerste speeldag won ze met gemak.

 

Zoof

 

Geplaagd door hoofdpijn werd dag 2 helaas een complete off-day. Alle drie de partijen gingen verloren en de gezichten bij de Zofyra fans stonden op standje “zorgelijk”. Eén nachtje goed slapen doet soms wonderen en als we dag 2 een off-day noemen, dan was dag 3 zeker een on-day. Zofyra speelde supersterk, won al haar partijen met gemak en liet ook in de analyses na de partijen zien dat ze alles onder controle had. Met 5 uit 9 scoorde ze een half puntje meer dan vorig jaar en eindigde ze op een 12e plaats.

Zeeuws kampioen Nina de Putter speelde ook in deze groep. Lang deed ze mee in de race om een podiumplaats. Een nederlaag in de voorlaatste ronde zette hier echter een streep door en na een korte remise in de laatste ronde eindigde ze op 5,5 punt.

Vincent, die in de groep D-algemeen speelde, kon door de ervaringen van Xander en Jason in de afgelopen twee jaar weten dat het NK-D een zeer zwaar toernooi is. Of het aan de warmte lag of dat hij stiekem dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, Vincent begon in elk geval niet scherp aan het toernooi en stond na de eerste dag onderaan met 0 punten. Het spel op dag 2 was niet veel beter, de score gelukkig wel. Hard werken en een portie geluk leverden anderhalf punt op.

 

Vince

 

De laatste dag begon met een opsteker toen hij na stug verdedigen tegen een sterke tegenstander remise wist te halen. De voorlaatste ronde ging kansloos verloren, maar in de laatste partij kreeg Vincent een prachtige kans om zijn score op te poetsen. Hij stond een stuk achter, maar de koning van de tegenstander stond verre van veilig. Eén sterke zet, die mat of damewinst had opgeleverd, werd helaas gemist en daarna was de pret voorbij. De dames werden geruild en de partij ging alsnog kansloos verloren. Met 2 uit 9 wist Vincent net aan de laatste plaats te ontsnappen en had daarmee aan zijn eigen, niet al te hoge, doelstelling voldaan.

Van de overige Zeeuwse deelnemers aan het NK verdient de prestatie van Eliza de Jong uit Goes een speciale vermelding: bij de meisjes B werd ze mooi 2e van Nederland. Proficiat!

 

Lau2                    ViZoNi

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: