Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Spektakel, kadootjes en een pijnlijke torenswitch

 
De rondes 4,5 en 6 op het NK waren voor Laura vol actie, spanning, mooie en pijnlijke momenten.
 
Het begon fantastisch. In ronde 4 wist Laura met de ene penning na de andere de koning van haar tegenstandster over het hele bord te jagen om hem vervolgens op c4 mat te zetten. De jury was zo onder de indruk dat Laura voor haar partij de spektakelprijs kreeg die elke dag wordt gegeven voor de meest spectaculaire partij.
Ronde 5 begon met een leuke verrassing: Laura's tegenstandster was die dag jarig en had voor iedereen in haar groep een reepje chocola meegenomen! Naar goed Souburgs gebruik probeerde Laura haar vervolgens op een nederlaag te trakteren. Het werd een erg goede en spannende partij, waarin Laura eerst een vijandelijk paard wist op te sluiten, vervolgens een paard moest terug offeren voor 2 vrijpionnen en hard op weg leek naar een mooie overwinning. Helaas eiste de vermoeidheid haar tol en na enkele foutjes over en weer eindigde de partij in remise.
Na al eerder tegen de speelster met de hoogste rating te hebben gespeeld, mocht Laura in ronde 6 tegen de speelster met de op één na hoogste rating. Het werd de eerste keer in dit toernooi dat ze echt kansloos naar een nederlaag werd gespeeld. De opening was geen verrassing, die was een paar uur voor de partij nog bekeken, maar de zet Th4 kwam voor Laura onverwachts. Pas toen wit even later een stuk offerde en vervolgens de toren van h4 naar c4 zette, werd het witte plan duidelijk: met een zwarte dame op c7 en een koning op c8 was er een dodelijke penning ontstaan. Laura kon de schade nog beperken tot een achterstand van 2 pionnen, maar haar tegenstandster wist professioneel de laatste stukken te ruilen en haalde vervolgens een nieuwe dame. 
Morgen staat ronde 7 op het programma en spelen Zofyra en Vincent in Rijswijk de rondes 1 tot en met 3 van hun NK
 
 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: