Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

NK van start voor Laura

 

Laura is het NK-C sterk en geconcentreerd begonnen. Haar score van 0,5 uit 3 lijkt wat tegen te vallen, maar de tegenstand is sterk en bovendien had er zeker in de derde ronde meer ingezeten.
 
Gelijk in de eerste ronde wist Laura al van de nul te komen. In een partij die lang gelijk op ging, was ze langzaamaan in het nadeel gekomen. Stug en geconcentreerd verdedigen leverde echter uiteindelijk na 4 uur schaken (!) een dik verdiende remise op. In de tweede ronde mocht ze gelijk tegen de deelneemster met de hoogste rating. Ook in deze partij werd ze niet weggespeeld maar na een harde strijd van 3,5 uur moest ze wel haar koning omleggen.
 
De derde ronde was erg spannend. Laura leek op de damevleugel onder de voet te worden gelopen, maar ze verdedigde zich prima. Juist op het moment dat het spel zich verplaatste naar de koningsvleugel en ze een gevaarlijke aanval kon beginnen, vergiste ze zich helaas en ging een stuk verloren.  Op een NK maak je zo'n tegenvaller niet meer goed.
 
Morgen nieuwe kansen in ronde 4. Donderdag a.s. begint ook voor de SKS-ers Zofyra en Vincent hun NK. Zij spelen dan in Rijswijk. Laura speelt in het Topsportcentrum in Rotterdam, vlak naast de Kuip, het stadion van een club uit Rotterdam.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: