We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Titel voor D1-team in zicht

Toen jeugdleider Martin op de bovenverdieping de beamer en demonstartiebord had klaargezet om een schaakles over een open koningstelling te geven,  kwamen er opeens vier nieuwe kinderen op de club. Albert en Martin keken elkaar aan en dachten pfff weer vier nieuwe schakers....

Maar toen er opeens een bekend gezicht van het senoiren schaken binnenkwam bleek het het D-team van Denk en Zet te zijn.

We moesten de wedstrijd tegen Denk en Zet nog inhalen; maar we hadden geen bevestiging gekregen dat ze vanavond naar de club zouden komen.

Gelukkig waren Zofyra, Daniël en Jason al aanwezig en een telefoontje naar Vincent, (die bleek al onderweg te zijn naar de jeugdavond) was voldoende om met het sterkste team te kunnen spelen.

2 Keer winnen was de boodschap van de jeugdleider aan de kinderen, want dan komt het (verdiende) kampioenschap heel erg dichtbij. De avond  begon spannend toen Jason aan het vierde bord verloor. Jason was zichtbaar ontdaan door dit verlies (en ook de twee nederlagen in de vorige ronde tegen Terneuzen deden hem geen goed). gelukkig vond je jeugdleider de juiste woorden om Jason klaar te stomen voor de tweede partij van de avond.

Ondertussen hadden Daniël en Vincent de wedtrijd doen omkeren en was het aan Zofyra om de match binnen te halen. Aan een bord 1 speelster met zoveel toernooi en wedstrijdervaring kun je dat wel overlaten en de 3-1 overwinning zat in de pocket.

sks D1 DZ Der staat veel op het spel bij de wedstrijd van Zofyra, wat een toeschouwers ...

De tweede match begon voortvarend met een vlotte overwinning van Daniël. Ook Vincent volgde rap met een overwinning en toen Zofyra een stukvoorstond kon het niet meer fout gaan. Maar hoe herpakte Jason zich? Jason verloor een kwaliteit aan het begin van de partij. Toen ik even naar de beneden verdieping moest en later terugkwam bleek Zofyra te hebben gewonnen  en was Jason als laatste nog bezig. Een kale koning tegen een dame, 2 lopers en wat pionnen stond er op het bord.

Ik dacht, die kunnen we opvegen want hij is al zijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt. maar wat gebeurde daar; Jason zette met de dame en had zich zodaning in de wedstrijd teruggevochten met een prima overwinning al gevolg. Top gedaan Jason !!!!

22 April mag het team naar Sas van Gent om daar het kampioenschap op te gaan halen. We zijn er nog niet .... maar als het dan niet lukt, dan weet ik het ook niet meer.

De Gedetailleerde uitslagen:

SKS D1                           Denk en Zet D           3-1

Zofyra Joosse               - Jonathan Quist            1-0

Vincent Tiggelman         - Ruud van Luik             1-0        

Daniel Lammers            - Joan Eerland               1-0

Jason Haasbroek           - René Rajtar                0-1

 

SKS D1                           Denk en Zet D           4-0

Zofyra Joosse               - Ruud van Luik             1-0       

Vincent Tiggelman         - Jonathan Quist            1-0

Daniel Lammers            - René Rajtar                1-0

Jason Haasbroek           - Joan Eerland               1-0

 

De tussenstand van de jeugdteams

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: