Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

D-team houdt titelkansen in eigen hand

 

Voor de 4 spelers van het D1-team was 1 april geen dag om grappen te maken: de belangrijke uitwedstrijd tegen Terneuzen stond op het programma. In de tussenstand stond SKS met een 100% score op kop, Terneuzen stond op de 2e plaats met maar 2 matchpunten minder. Het team dat twee keer zou winnen, zou dé grote favoriet worden voor de titel en voor een plaats later dit jaar bij het NK.

De eerste wedstrijd begon zeer voorspoedig voor SKS. Jason en Daniël kwamen al snel goed te staan en wonnen hun partijen zonder problemen. Vincent kwam in de opening een beetje in de problemen, maar kwam goed terug en speelde de partij met vaste hand naar een gewonnen stelling. Toen was het echter Vincent's beurt om zijn voordeel weg te geven en met weinig tijd op de klok besloten de spelers tot remise. De overwinning voor het SKS-team was hiermee binnen! Zofyra mocht het met zwart opnemen tegen de Zeeuws kampioen Nina de Putter. Hoewel de opening dit keer veel beter ging dan in hun partij tijdens het Zeeuws kampioenschap, kwam Nina beetje bij beetje steeds beter te staan. Toen Zofyra in tijdnood ook nog een paardvorkje toeliet was er geen houden meer aan. Eindstand eerste wedstrijd dus 2,5-1,5 voor SKS.

Al snel was het duidelijk dat het in de tweede wedstrijd van de avond niet zo makkelijk zou gaan. Zowel Zofyra als Jason kwamen al snel in de problemen en hoewel ze allebei er nog alles aan deden om het tij te keren, ontsnappen aan een nederlaag lukte ze niet. Lichtpuntje was de snelle overwinning op bord 3. Daniël speelde snel, te snel, maar zijn tegenstander speelde nog sneller! Het werd een partij waarin Daniël de minste van de vele fouten maakte. Het was aan Vincent om tenminste nog één matchpuntje te redden. Vincent speelde nu tegen Nina en deed dat eigenlijk best goed. Met goede, logische zetten had hij een prachtige stelling bereikt, waarin hij bijvoorbeeld makkelijk remise had kunnen afdwingen door eeuwig schaak. Maar dat mocht niet van de strenge teamleider! In het belang van het team moest er gewonnen worden en dus speelde Vincent verder. Hij kwam een eind, maar een dameruil op het verkeerde moment deed de kansen keren en zo ging een goed gespeelde partij alsnog verloren. Eindstand tweede wedstrijd 3-1 voor Terneuzen.

SKS blijft dus 2 matchpunten voorstaan, maar moet in de laatste twee wedstrijden van het seizoen zeker nog zijn best doen om de titel binnen te slepen.

DanielTern2

2 uit 2 voor Daniël Lammers

1e wedstrijd:

Nina de Putter – Zofyra Joose      1-0
Sven de Putter – Vincent Tiggelman rem
Boaz Murre     – Jason Haasbroek   0-1
Stan Heijens   – Daniël Lammers    0-1
 
2e wedstrijd:
Nina de Putter – Vincent Tiggelman 1-0
Sven de Putter – Zofyra Joose      1-0
Boaz Murre     – Daniël Lammers    0-1
Stan Heijens   – Jason Haasbroek   1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: