Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Xander voelt de hete adem van Laura

In de A-groep heeft Xander Joosse (1) een slechte jeugdavond beleefd door te verliezen van Sjoerd Verkerke (7). Sjoerd won een stuk en gaf deze niet meer weg, waarna hij de partij naar zich toe trok.

Laura (2) profiteerde met een overwinning op Larissa(8), optimaal van deze misstap en komt  steeds dichter bij de huidige kampioen. Over twee weken is de laatste herindeling en zullen de  topspelers elkaar voor de 4e  keer gaan treffen.

Door zijn remise in het D1 team is Vincent Tiggelman (3) Zofyra Joosse (4)  gepasseerd en heeft hij de 3e plaats overgenomen. Het verschil is minimaal. Ook Jason Haasbroek (5) mag nog uitkijken naar de 3e plaats.

In de B-groep stond de topper tussen Brandon Haasbroek (1) en Owen Prince (2) op het programma. Owen die tot en met de 19e ronde aan de leiding ging; maar daarna het stokje moest overdragen aan Brandon kon laatst genoemde niet over de knie krijgen en werd naar een nederlaag gespeeld.

Ondertussen staat Julia Correia (3) al een tijdje op de 3e plaats. Vanavond wist ze met een overwinning  op Scott Mulder (5) de concurrentie ruim voor te blijven.

Door een overwinning op Thomas Franse (7)  mag Manuel Lobbezoo (4) nog hoop houden om de derde plaats over te nemen. Ook in de B-groep komt nog een herindeling zodat ook hier de toppers elkaar nog zullen tegenkomen.

Knap was de overwinning van Giovanni Koolhoven (6 en 1e in de C-groep) op Stijn Vermue (8) Giovanni  won net als hun eerdere ontmoeting een stuk, maar deze keer verdedigde Giovanni zich prima tegen de mataanval van Stijn. En nadat alle dreigingen waren gepareerd pakte Giovanni de overwining. De kampieschap in de C-groep kan hem  bijna niet meer ontgaan.

Nummer 2 in de C-groep Pacey van de Berk zette Lelie Knuijt pat en verloor daardoor kostbare punten.  Nummer 3 Mert  Mustafov  verloor door een 3e afmelding kostbare punten en voelt ondertussen de hete adem van Mathijs van Steijn (4) in zijn nek.

 

De stand van de A-groep                       

De stand van de B- en C-groep           

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: