Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Owen Prince wint Paasschaak 2016
Owen de winnaar

Owen Prince wint Paasschaak 2016

13 jeugdschakers speelden op goede vrijdag het Paasschaak toernooi. Met dit aantal kinderen hadden de jeugdleiders een heerlijk rustig avondje.

Alle kinderen (A-,B-en C-groep) speelden in één grote groep en deze werd met 4 uit 5 door Owen Prince gewonnen. Ook Larissa Koolhoven en Laura Tiggelman hadden 4 uit 5; maar Owen had de meeste weerstandspunten. Traditioneel spelen we schaakvarianten. Vanavond stonden Raindropchess, dobbelschaak, weggeefschaak, Kamikazeschaak (bij slaan gaan beide stukken van het bord af) en Marseilleschaak (wit speelt zijn eerste zet, en daarna spelen de spelers twee zetten in plaats van één.) Dat de A-groep spelers dit toernooitje even zouden winnen is totaal niet het geval. Larissa verloor met dobbelschaak van Brandon en Laura verloor met Kamikazeschaak van Owen.

Er werden 6 prijzen uitgereikt (Laura en Larissa als nrs 1 en 2 van de A-groep) , (Owen en Brandon als winnaars van de B-groep), (Britt en Berk van de C-groep) en 3 prijzen verloot zodat een heleboel kinderen een heerlijk Pasen tegemoet kunnen gaan. De gelukkige van de verloting waren Pim, Julia en Faedra.

2016Paasschaken005     2016Paasschaken009     2016Paasschaken01

 

de eindstand van het Paasschaken

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: