Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

SKS jeugd: 11 maart 2016

In de A-groep heeft Xander Joosse (1) goede zaken gedaan door een overwinning op Laura Tiggelman (2). Xander won ergens een stuk en gaf dit niet meer Cadeau. Het kampioenschap lijkt nu erg in de buurt te komen. Nummer drie; Zofyra Joosse, profiteerde van het verlies van Laura. Zelf won ze van Sjoerd Verkerke (6). Een aftrekaanval leverde veel materiaal en uiteindelijk het punt op.

Interessant was het eindspel tussen Daniël Lammers (7) en Mathijs Enters (13). Ondanks de ongelijke lopers zat er nog van alles in en er gebeurde ook van alles. De uitslag werd uiteindelijk remise. Het was een interessant eindspel om nog eens met de spelers te bekijken.

 

In de B-groep  heeft Brandon Haasbroek de leiding overgenomen van Owen Prince. Zelf wist Brandon te winnen van Manuel Lobbezoo (7). Terwijl Owen verloor van Scott Mulder (3). Tegen Scott zat er, voor Owen nog een ontsnapping door eeuwig schaak in, maar Owen pakt zijn verkeerde toren, waardoor Scott uit het eeuwig schaak kon lopen en mat door Owen niet meer te ontlopen viel.

 

In de C-groep heeft Giovanni Koolhoven (1) de topper tegen Mert Mustafov (2) gewonnen. Het werd een strijd tussen de keurig (volgens het boekje) spelende Giovanni en de fantasierijke Mert.

De gouden regels lieten duidelijk zien niet voor niets te bestaan en Giovanni zette Mert al vrij snel mat. Pacey van den Berk is Mert voorbij gegaan en is naar de tweede plaats in de C-groep geklommen.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B en C-groep

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: