Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Landau wint E-team Kampioenschap; Souburg 2e

Het E-team van Landau heeft vanmiddag in Oost-Souburg het Zeeuws kampioenschap voor E-teams gewonnen. Het team bestaande uit Luna en Mare Morote, Parisa Hematyar en Tim de Pooter won al haar wedstrijden en bleef zodoende het eerste team van Schaak Klub Souburg een matchpunt voor. Op de derde plaats eindigde Terneuzen (de titelverdediger) dat 1 bordpunt meer had gescoord dan Goes. Souburg 2 eindigde puntloos, maar met veel ervaring rijker, op de laatste plaats.

Landau (Luna, Parisa, Mare en Tim)                                              Souburg( Jens, Brandon, Giovanni en Manuel)                                  Terneuzen (Cas, Calvin, Simon en Sven)

De teams speelden vandaag een halve competitie. Met maar 4 wedstrijden op het programma was dus elk matchpunt en bordpunt belangrijk. Na de 2-2 van Terneuzen in de eerste ronde tegen Goes. Kwam er in de tweede ronde een onverwachte nederlaag op papier te staan. Bij een 2-1 stand voor Souburg haalde Cas Verschuren van Terneuzen een dame, maar toen bleek zijn tegenstander pat te staan en gingen de machtpunten naar de gelukkige Souburgers.

Goes viel net buiten de prijzen                                                                                            De dapere schakers van SKS 2

In de vierde werd de topper Souburg-Landau gespeeld. Het werd een spannende match waarin sommige borden wisselden van winst naar verlies en weer andersom. Een echte kampioenswedstrijd.

Uiteindelijk won Landau terecht met 3,5 – 05, en kwam het kampioenschap heel erg dicht bij.

Landau - Souburg                                                                                       een dame/pionneneinspel die in remise eindigde (een heel leerzaam eindspel voor beide spelers)

Maar in de laatste ronde wachtte nog Terneuzen (met Sven de Putter, Calvin de Wolff, Cas Verschuren en Simon van Veen); Terwijl Souburg nog maar eerst eens moest afrekenen met Goes (met Davey de Jong, Freek Meijaard, Jari Groen en Tygo de Kam).

Souburg wist de wedstrijd tegen Goes met 3-1 te winnen en verzekerde zich van de 2e plaats. Nu was het wachten op de bloedstollende laatste partijen van Landau tegen Terneuzen. Zou Souburg nog kampioen kunnen worden als Landau verliest; Pakt Goes nog een podium plaats als Terneuzen verliest…..

Landau-Terneuzen  2.5  - 1.5                                                                            Goes - SKS 1   1-3

Uiteindelijk won Landau de spannende match met 2,5 – 1,5 en werden ze terecht kampioen. Terneuzen bleek zoals eerder gezegd één bordpunt meer te hebben gescoord dan Goes.

Topscorer van het toernooi werd Mare Morote die 4 uit 4 scoorde.

Luna Morote, Giovanni Koolhoven en Sven de Putter scoorden 3,5 punt.