Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Prijzenslag op het Denk en Zet Toernooi

Zaterdag 5 maart speelden 14 jeugdschaker mee met het 4e Denk en Zet toernooi in Scherpenisse.

Vroeg je bed uit, een uurtje rijden, even inschaken en dan je beste zetten spelen en tussendoor veel plezier hebben.

                  

nog even inschaken                                in de pauze met zijn allen Candy Crushen    of met Terneuzen achter de tablet

 

Waar het bij het Landau toernooi niet lukte om in de prijzen te vallen, werd dat vandaag helemaal goed gemaakt. Xander Joosse (C) en Brandon Haasbroek (F) wisten hun groep te winnen; terwijl Zofyra Joosse (D) en Giovanni Koolhoven (F) de derde plaats voor zich opeisten.

Maar de eerste prijzen vielen in de pauze. Alle kinderen kregen bij de inschrijving een lootje en in de pauzes werden er zes lootjes getrokken. Hierin waren de sks-ers erg succesvol. Scott Mulder won een opdrachten kaartschaak spel en Manuel Lobbezoo een stap 3 opgeven/lesboek. Ook Stijn Vermue viel met zijn neus in de boter en kreeg een Raindropchess schaakspel.

Natuurlijk kwamen de kinderen ook om zoveel mogelijk schaakpartijen te winnen; en dat lukte aardig.

 

                              

Xander winnaar C-groep                     Zofyra 3e in de D-groep                Giovanni (3e)    Brandon (1e)    Freek (2e) in de F-groep

 

Om het voor de oudste kinderen het toernooi qua tegenstand interessant te houden werd de AB- en C-groep samengevoegd. Deze groep werd met overmacht gewonnen door Bas van Doren van Landau. Hij won al zijn partijen. Xander speelde een zeer goed toernooi vandaag en wist ook Fardin Hematyar, zijn eeuwige concurrent, te verslaan. Ook Zeeuws kampioene Ilze de Jonge werd tussendoor nog even verslagen. Dit maakte de weg vrij voor een overwinning in de C-groep en een enveloppe met 4 weken zakgeld.

Laura Tiggelman speelde ook in deze groep, maar kwam op het einde een paar weerstandpunten tekort om op het podium te komen. Stijn Vermue speelde wel goed, maar verbruikte te veel tijd in zijn partijen. Waar vader Albert supersnelle zette kan bedenken heeft Stijn wat dat betreft de genen van zijn moeder gekregen. Gelukkig wist Stijn de laatste ronde nog te winnen.

 

            

Laura                                                              Stijn en Xander

 

In de D-groep lag voor Zofyra met de afwezigheid van Nina de Putter, de weg open om het toernooi op haar naam te schrijven en bovendien de maximale punten voor de GrandPrix te scoren. Maar ze had geduchte concurrentie van de zusjes Deleu en Elias de Reese. Allemaal afkomstig van Gent.

Elias de Reese wist de D-groep met 9 uit 9 overtuigend te winnen terwijl Ellen Deleu met een half puntje meer op Zofyra de 2e plaast voor zich opeiste. Karen Deleu werd vierde. Vincent Tiggelman, Jason Haasbroek en Daniël Lammers eindigden met 5 uit 9 op de gedeelde 5e plaats.

Scott Mulder (4 uit 9) en Roan Verhage (3 uit 9) deden het niet slecht in deze sterke D-groep.

 

           

Jason, Roan en Zofyra                            scott                                                   Vincent                               Daniël

 

 

In de EF-groep hadden we 4 deelnemers. Deze groep werd met 8,5 uit 9 overtuigend gewonnen door Sven de Putter van Terneuzen. Leen Deleu werd op een half puntje 2e.

Manuel onze E-speler had een dag waarop het helaas niet allemaal lukte. Met 4 uit 9 werd hij uiteindelijk 10e (6e in de E-groep).

Ook Jens de Visser kende een baaldag en weet dat hij veel beter is dan de 2 punten die hij vandaag scoorde. Wellicht toch door de naweeën van de inentingen die hij woensdag had gekregen.

Prima ging het in de F-groep met Brandon Haasbroek en Giovanni Koolhoven. Met ingaan van de laatste ronde stonden ze samen met Freek Meijaard op de eerste plaats.

Brandon had de makkelijkste partij en wist deze eenvoudig te winnen. Nu was het voor hem wachten op de uitslagen van Giovanni en Freek. Freek verloor van Lars van Sighem, terwijl Giovanni tegen Tim de Pooter (de zoon van oud lid Ronald) in de problemen kwam toen hij zijn dame verloor. Even werd het nog spannend toen Giovanni een toren terug veroverde, maar Tim speelde het verder keurig uit.

Met deze uitslagen werd Brandon met 5 uit 9 kampioen van de F-groep. Freek Meijaard werd met 4 uit 9 tweede en had een half weerstandspunt meer dan Giovanni die derde werd. Maar als je je eerste beker wint maakt het niet uit of je 1e, 2e of 3e wordt !!!!!

 

                                

        er werden veel onderlinge duels uitgevochten           Brandon en Giovanni  en Ronald de Pooter                   Manuel had zijn dag niet

 

 

        de eindstanden     

 

 

                                                           

                                                Zonder de ouders hadden we natuurlijk niet in Scherpenisse kunnen spelen; BEDANKT !!!!! 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: