Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

SKS jeugd: 4 maart 2015

 

In de A-groepmocht Xander Joosse (1) het, met de witte stukken, tegen  zijn zusje Zoryra (3) op gaan nemen. Zofyra verloor in de opening wat tempo’s waardoor Xander vol in de aanval op de koningstelling kon gaan. Met een mooi schijnoffer veroverde hij een kwaliteit. Bovendien kwam de koning van Zofyra helemaal kaal te staan. Even wat materiaal erbij halen en Zofyra kon opgeven.

Nummer vier; Vincent Tiggelman, profiteerde van het verlies van Zofyra en is haar al heel dicht genaderd. Daniël Lammers miste overigens wel een stukwinst wat hem zeker de overwinning had opgeleverd. Nu ging het punt naar Vincent.

Op de overige borden versloeg Sjoerd Lucas en mag zich “best of the rest” noemen. Jason versloeg Larissa en Robin dolf het onderspit tegen James. Pim de laatste weken goed op dreef, boekte vanavond tegen Mathijs zijn vierde overwinning van het seizoen.

 

In de BC-groep boekte Owen Prince (1) zijn dertiende zege. Thomas Franse (3) was niet opgewassen tegen het nieuwe SKS-talent. Brandon Haasbroek (2) blijft door een overwinning op Stijn Vermue (6) nog enigszins in het spoor van Owen.

Giovanni Koolhoven; de koploper van de C-groep, kwam erachter dat sommige grote kinderen nog wat sterker zijn. Tegen Sven Jongejan kwam hij er niet aan te pas. Nummer twee in de C-groep; Mert Mustofov, was vanavond afwezig.

Verder waren er 2 debutaten in de BC-groep. De nieuwelingen Jayda Boone en Rafael van de Linden konden hun eerste sks-partij niet in winst omzetten.

 

Stand van de A-groep

Stand van de B- en C-groep

 

Diploma’s

Verder waren de afgelopen weken weer wat kinderen geslaagd voor hun schaakdiploma.

Oscar Hartsuijker en Mathijs van Steijn ontvingen hun Opstapje 1 en Giovanni Koolhoven Opstapje 2.

Vincent Tiggelman kreeg zijn Stap 2+ diploma en Zofyra Joosse haar Stap 3 diploma.

Gefeliciteerd allemaal en succes in de volgende stap.


  

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: