Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS jeugd: Vakantieschaak competitie, speelavond 3

Vrijdag 24 februari gingen de jeugdspelers verder met de vakantieschaak competitie.

De A-groep laten we in de vakanties aan verschillende schaakopeningen snuffelen. De BC-groep speelt op 2 boren tegelijkertijd tegen hun tegenstander.

 

Vanavond stond voor de A-groep het Nimzo-Indisch (d4-e6 c4-Pf6 Pc3-Lb4) op het programma. Xander Joosse bleek met 3 uit 3 zich in deze opening het lekkerste te voelen. Zofyra Joosse, Sjoerd Verkerke en Larissa Koolhoven mogen 2 punten aan hun totaal toevoegen. Als “gastspeler”speelde Brandon Haasbroek vanavond mee. Met 2 overwinningen deed hij het uitstekend. Aan de leiding in het klassement staat Xander. Hij heeft 2 punten voorsprong op Zofyra.

    

De Nimzo-Indische schaakopening                                Nimzo-Indisch; niet Laura haar ding           De finale: Xander wint van Sjoerd

 

De BC-groep speelde zoals gezegd het 2-bordenschaak kampioenschap. De top van het klassement was vanavond afwezig dus de achterliggers hadden de kans om dichterbij te komen. Kevin Schaap en Jesper Schelstraete waren met 3 uit 4 het beste van de avond. Kevin speelde in de eerste ronde tegen de hele kleintjes ; Giovanni Koolhoven en Britt de Visser. Giovanni wist van de 2 keer zo grote Kevin te winnen. Britt lukt dit nog niet. Tijdens de tweede ronde versloeg Kevin Mathijs van Steijn. Jesper die nog nooit 2-bordenschaak had gespeeld; speelde met 1-1 gelijk tegen Thymen Geertse, maar won met 2-0 van Jens de Visser. Scott Mulder blijft met 9.5 punt lijstaanvoerder. Hij heeft 1,5 punt voorsprong op Manuel Lobbezoo.

 

 

  

Jesper wint van Thymen                                              veel lol onder de meiden                            Kevin in"zijn strijd tegen de "kleintjes

 

De tussenstand van de A-groep

De tussenstand van de BC-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: