Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS jeugd: D2-team deelt de punten met Landau

Vrijdag 19 februari kwam het D-team van Landau op bezoek om tegen ons D2-team te spelen.

Er worden bij de D-jeugd altijd 2 wedstrijden gespeeld met 2 keer een andere tegenstander.

In de eerste wedstrijd profiteerden Manuel Lobbezoo en Thomas Franse van slordigheden in de opening van hun tegenstanders en wisten de voorsprong om te zetten in een punt. Ook Owen Prince wist te winnen. Tegen de sterke Laurens Dieleman kwam hij in een spannende partij in een gelijk eindspel terecht. Toen Laurens een stuk weg blunderde wist Owen de partij te winnen. Brandon Haasbroek verloor zijn partij; maar de matchpunten waren al binnen.

De 2e wedstrijd liet Landau zien over een sterk team met veerkracht te beschikken. Over de 4-0 nederlaag viel dan ook helemaal niets af te dingen.

 

De gedetaileerde uitslagen:

Eerste wedstrijd: SKS D2 – Landau D                  3-1

Owen Prince                - Laurens Dieleman        1-0

Brandon Haasbroek       - Narin de Ruijter           0-1

Manuel Lobbezoo          - Evaline Tieleman          1-0

Thomas Franse              - Parisa Hematyar           1-0

 

Tweede wedstrijd: SKS D2 – Landau D              0-4

Brandon Haasbroek       - Laurens Dieleman        0-1

Owen Prince                - Narin de Ruijter          0-1

Thomas Franse              - Evaline Tieleman         0-1

Manuel Lobbezoo          - Parisa Hematyar          0-1

 

De A-groep speelde ondanks dat de schoolvakantie begonnen een competitie ronde. Dit omdat de volgende dag de slotronde van het PKJ op het programma stond.

Xander Joosse (1) was afwezig dus aan Laura Tiggelman (2) de taak om met een overwinning Xander in het vizier te houden. Tegen Vincent Tiggelman (4) kwam ze in een gelijkstaand toreneindspel terecht. De wedstrijd werd pas beslist toen Vincent vergat dat pionnen soms ook en-passant mogen worden geslagen.

Zofyra Joosse (3) bleef met een overwinning op Daniël Lammers (5)in het spoor bij Laura. Ze won al snel materiaal wat voldoende was om de partij te winnen. Ook Sjoerd Verkerke (6) kwam snel materiaal voor te staan en wist tegen Jason Haasbroek (7) het punt binnen te halen.

Ook Robin van Liere (10) dacht de buit binnen te hebben, maar toen hij even niet goed oplette, nam Mathijs Enters (13) de aanval over en zette hij Robin Mat.

Larissa speelde niet mee maar maakte zich nuttig met het lesgeven en begeleiden van een groepje kinderen die nog maar pas op de club komen.

 

De B- en C-groep   kregen vanavond eerst lesen werkten in hun stappenboek. Na de les was er geen competitie of een ronde van het vakantieschaak kampioenschap, maar mochten ze de avond zelf invullen. Sommige kinderen besloten om Raindrop Chess te gaan spelen en andere kinderen speelden liever snelschaken.

Volgende week gaan we weer een ronde van het vakantieschaak kampioenschap spelen.  De B-groep speelt dan 2-borden schaak en de A-groep zal weer een schaakopening voorgeschoteld krijgen, waarmee ze kunnen gaan experimenteren.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B-groep

De stand van de jeugdcompetities

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: