Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Vijf Souburgers plaatsen zich voor NK

 

Geen "Cup Met De Grote Oren" voor de Souburgers die dit jaar meespeelden in het Zeeuws Jeugdkampioenschap, maar dat wil niet zeggen dat er geen succesjes te vieren waren.
 
In de FGH-groep speelde Brandon Haasbroek de sterren van de hemel. maar hij had de pech dat Mare Morete net nog iets beter in vorm was. Mare werd kampioen met een 100% score, Brandon werd met 8 uit 9 tweede en plaatste zich voor de NK-pupillendag. In dezelfde groep eindigde Jens de Visser met 5 punten op de 4e plaats. Britt de Visser eindigde onderaan de ranglijst, maar omdat ze de enige H-speler was, mag ze in juni ook meespelen op de Pupillendag.
 
Bij de E-jeugd eindigde Manuel Lobbezoo knap op de derde plaats achter Luna Morote en Sven de Putter die allebei 6,5 uit 7 scoorden. 
 
 
De D-groep had de meeste SKS-ers, van wie Vincent Tiggelman de beste score neerzette. Met 6 uit 7 pakte hij achter Nina de Putter (die al haar partijen won) de tweede prijs. Zofyra Joosse en Jason Haasbroek behaalden 4 punten. Zofyra had de meeste weerstandpunten en eindigde daardoor op de 3e plek. Zofyra,Vincent en uiteraard Nina plaatsten zich voor het NK-D, een driedaags toernooi dat begin mei in Rijswijk gehouden zal worden. Daniël Lammers kwam op 3,5 punt en werd daarmee zesde.
 
Xander Joosse en Laura Tiggelman verdedigden de Souburgse eer in de C-groep. Xander eindigde op de 3e en Laura op de 4e plaats. Goeds nieuws voor Laura die hiermee het beste meisje was en nu een week mag schaken op het NK-C in Rotterdam.
 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: