We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

SKS C laat de staart zwiepen

 

Dankzij puike partijen van de invallers aan de borden 3 en 4, heeft de C-jeugd de verre uitwedstrijd tegen Denk en Zet in Scherpenisse gewonnen.
 
Het leek een makkelijke avond te worden toen kopman Xander Joosse al in de opening een pion wist te winnen. Waarschijnlijk ging dat te makkelijk, want Xander verloor elk gevoel voor gevaar en speelde heel vlot verder en begon pas weer wat langer na te denken toen hij zijn pion alweer kwijt was en ook zijn koning niet meer zo veilig stond. Tegenstander Stef Verjaal voerde de druk handig op en wist Xander uiteindelijk mat te zetten. 
 
Laura Tiggelman kwam op het 2e bord goed uit de opening, het middenspel verliep met wat ups en  downs, maar het paardeindspel speelde ze weer perfect. Een terechte overwinning dus en een 1-1 tussenstand.
 
De beste partij van de avond werd gespeeld door Jason Haasbroek die als invaller speelde op het 4e bord. Na een paar onhandige zetten van zijn tegenstander dreigde Jason pardoes mat en de enige manier om het mat te vermijden liet een aftrekschaak met damewinst toe. Aan Zofyra Joosse vervolgens de eer om de match te beslissen. Ze deed dat uiterst vakkundig en rolde met een aaneenschakeling van sluwe trucs haar tegenstander op.
 
 
Stef Verjaal       (1130) -  Xander Joosse   (1244)  1-0
David Chen         (1038) -  Laura Tiggelman (794)   0-1
Nicholas Flikweert (757)  -  Zofyra Joose    (913)   0-1
Elmar Stoutjesdijk (826)  -  Jason Haasbroek (647)   0-1
 
 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: