We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeugdcompetitie 5 februari: ronde 15

Het was vrijdag een druk avondje voor de jeugdleiders.

 

Bijna alle kinderen waren aanwezig en er waren ook vier nieuwe gezichten op de jeugdavond te bewonderen. Met 43 jeugdleden begint het al aardig vol te raken op de club. Het lijkt wel of de schaakbeleving van de jaren 70-80 haar intrede op Souburg aan het doen is.

Het is te hopen dat schaakvereniging Vlissingen en Middelburg ook zo een boost mogen meemaken.

De A-groep speelde vanavond de 15e competitie ronde en er was gelijk een herindeling. Koploper Xander werd echter niet tegen nummer 2, Laura Tiggelman, geloot. Door de kleurverhouding koos ons indeling programma voor een andere tegenstander voor Xander. Vincent mocht het met de witte stukken gaan proberen.

 

Omdat ikzelf druk bezig was met de introductie voor de nieuwe kinderen en Albert de B-groep begeleidde heb ik niets van de A-groep partijen meegekregen. Natuurlijk gaan we op een later tijdstip de genoteerde partijen nog bekijken met de spelers.

Xander handhaafde zijn eerste plaats door van Vincent te winnen. Ook Zofyra, Laura en Jason maakten geen fouten en blijven in de top meedraaien.

Vrijdag wacht een verre uitwedstrijd voor het C-team naar Scherpenisse.

 

In de BC-groep is Owen Prince tegen zijn eerste nederlaag aangelopen.

Owen speelde zoals hij zelf vertelde te nonchalant en daar wist Brandon Haasbroek (2) optimaal gebruik van te maken. Een wijze les voor Owen om in alle partijen de optimale concentratie te vinden. Ook Thomas Franse deed goede zaken. Door een overwinning op Scott Mulder neemt hij de 3e plaats over van Jens de Visser; die verloor van Sem Ovaa. Volgende week is in de BC-groep de herindeling. Dus zullen kinderen hun kans hebben op revanche.

C-speler Giovanni Koolhoven deed ook weer van zich spreken door in een spannende partij Thymen Geertse te verslaan. Brutaal staat hij nu zelfs op de 7e plaats in de competitie. In de C-groep is nummer twee Mert Mustafov door zijn 3e afwezigheid Giovanni even uit het oog verloren. Pacey van den Berk staat stevig op de derde plaats.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: