We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeugdcompetitie 29 januari: ronde 14

Zonder de zieke Xander Joosse werd de 14 speelronde in de A-groep gespeeld.

Nummer twee, Vincent Tiggelman, moest het tegen zus Laura opnemen. In de opening speelden beide spelers onnauwkeurig en Vincent kwam 2 pionnen achter. Ondanks deze achterstand zette Vincent een sterke koningsaanval op. Deze werd door Laura gepareerd en kon ze de partij winnend afsluiten. In de analyse bleek Vincent de aanval van Vincent heel krachtig te zijn als hij het verdedigende paard van Laura had weggejaagd. Een prima leermoment voor de komende schaakpartijen.

Zofyra Joosse (4) moest het opnemen tegen Jason Haasbroek (5). Het werd een echte rekenpartij want op een gegeven moment stonden er van beide spelers veel stukken aangevallen. En ja welke combinatie is dan de beste om te spelen. Zofyra bleek het handigste hierin, misschien geholpen door de opkomende hoofdpijn bij Jason, en mocht een punt bijschrijven aan haar totaal.

 

     

 

 

Vlak achter Zofyra staat Daniël Lammers in de competitie. Daniël won in zijn partij tegen Larissa Koolhoven een kwaliteit en dit bleek voldoende om het eindspel te winnen.

In de onderste regionen wist Sjoerd Verkerke Robin van Liere te verslaan en had James een makkelijke avond tegen Pim van Heesewijk die die partij opgaf toen hij een stuk had losgelaten, maar toch eigenlijk een andere zet had willen spelen. James claimde terecht dat Pim de vorige zet moest spelen.

 

In de BC-groep waren alle tegenstanders aan elkaar gewaagd. Het beloofde een spannende schaakavond te gaan worden. Koploper Owen Prince (1) leek een zware avond te gaan krijgen tegen Stijn Vermue (3), maar dat viel vanavond reuze mee. De openingstelling met een loper en paard gericht op f2 werd door Stijn verkeerd aangepakt en in plaats een toren en pion te geven voor 2 stukken verloor Stijn zijn dame en was de partij zo goed als klaar. Wel weer een goed leermoment voor de komende schaakwedstrijden.

 

         

De andere topper was tussen Brandon Haasbroek (2) en Sem Ovaa (4). Door te winnen heeft Brandon zijn 2e plaats steviger in handen. Een ander mooi duel was die tussen de 2 kinderen lid zijn geworden nadat ze schaaklessen op het Kroonjuweel hadden gekregen. Jens de Visser wist in dat duel van Thymen Geertse te winnen.

Tussen al die grote kinderen, die al in stap 1 of 1+ zitten, zijn drie dappere kleine jongetjes (bezig aan hun opstapjes), die hun mannetje staan en in de ranglijst op een keurige 9e, 10e en 11e plaats staan.

In de C-groep stand staan ze op de natuurlijk op de 1e t/m 3e plaats met een ruime voorsprong op nummer 4.

Twee  van deze kinderen moesten vanavond tegen elkaar. Mert Mustafov nam de koppostite over van Pacey van den Berk door hem in een rechtstreeks duel te verslaan. Giovanni Koolhoven zit Mert na een knappe overwinning op Faedra Papastravropoulou op de hielen. Wel miste Faedra een mat in één !!!

Ook na de analyse van dit partijtje hebben beide kinderen weer iets geleerd wat ze mee kunnen nemen naar de volgende partijen.

Ook de nieuwe kinderen krijgen volop de aandacht op de jeugdavond. Max help Britt en Fenne naar een "hoger" schaakniveau.

 

 

De stand van de A-groep

 

De stand van de B-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: